Transparent
Inloggen
Sluiten

Salonremise dreigt bij gelijkspel, Europese overwintering dichtbij

27 november 2023 18:34

Feyenoord speelt dinsdagavond in de eigen Kuip de Champions League kraker tegen het sterke Atlético de Madrid. De Spanjaarden zijn na 4 wedstrijden koploper in Groep E, de Rotterdammers staan derde. Op voorhand lijkt een punt noodzakelijk voor Feyenoord om uitzicht te houden op overwintering, maar als Lazio wint van Celtic is dat mogelijk niet genoeg.

De achterstand op Lazio bedraagt één punt, maar het onderling resultaat is in het voordeel van Feyenoord. Dit betekent dat Feyenoord de Romeinen nog voorbij kan, mits er een punt gehaald wordt tegen Atlético. Als we aannemen dat Lazio wint van Celtic, lopen de Romeinen twee punten uit en blijft het gat met Atlético twee. De Spanjaarden hebben in dat geval echter het betere onderling resultaat tegen Feyenoord. Feyenoord kan op de laatste speelronde door te winnen bij Celtic dan de verliezer van Atlético-Lazio voorbij, maar mocht die wedstrijd in een gelijkspel eindigen (bijvoorbeeld door een salonremise), trekken de Rotterdammers aan het kortste eind. Dan rest de Europa League na de winterstop.

Als Lazio niet wint van Celtic, geldt dat scenario niet en dan kan Feyenoord de Romeinen altijd nog voorbij. Mochten de Schotten de wedstrijd winnen, kunnen die overigens in de laatste wedstrijd nog proberen om Feyenoord voorbij te gaan. Bij een gelijkspel of winst van Lazio is Feyenoord al wel zeker van overwintering in minstens de Europa League. Interessant is dat Lazio-Celtic dinsdag afgewerkt wordt om 18:45. Feyenoord weet dus precies wat het te doen staat als het om 21:00 begint aan de wedstrijd tegen Atlético.

Bij winst tegen Atlético dinsdagavond is Feyenoord ook al zeker van overwintering in Europa. Uiteraard zijn de kansen voor de laatste wedstrijd en overwintering in de Champions League dan ook erg positief, want dan gaan de Rotterdammers de Spanjaarden al voorbij.
Tags

lazio atletico celtic romeinen salonremise kortste kraker kuip madrid uitzicht voorhand

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 28.719 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane babadi beelen bijlow bosz eredivisie espn gimenez hancko ivanusec kuijt kwestie lukaku middenveldert paixao penalties poleposition roma rome slot sobat socrates stengs timber trauner ueda wellenreuther wieffer willykment yoda