Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord wint levendige derby in Kralingen

25 november 2023 18:24
Foto: Pro Shots

Feyenoord wint levendige derby in Kralingen; image source: Pro Shots

Mede dankzij een hattrick van Santiago Gimenez heeft Feyenoord zaterdagmiddag met 2-4 gewonnen van stadsgenoot Excelsior. Na zijn vroege openingstreffer kwam Excelsior voor rust op 1-1, maar na rust liep Feyenoord uit via Gimenez en Timber. Toch werd het wederom spannend toen Feyenoord een doelpunt cadeau gaf aan Excelsior, maar uiteindelijk schoot Gimenez zijn ploeg met zijn derde treffer van de middag naar veilige haven.

Feyenoord begon erg goed aan de wedstrijd en kreeg al na twee minuten via Calvin Stengs een grote kans op de 0-1, maar hij schoot van dichtbij in de handen van Van Gassel. Na zes minuten spelen was het wel raak: een van richting veranderde voorzet van Igor Paixao werd bij de tweede paal binnengewerkt door Santiago Gimenez. Ook na de openingstreffer bleef Feyenoord gigantisch grote kansen creëren. Mats Wieffer kon evenals Calvin Stengs van dichtbij uithalen, maar ook hij trof Van Gassel op zijn weg. Een paar minuten later omspeelde Quinten Timber de Excelsior-doelman wél, alleen schoot hij voor open doel op de bovenkant van de lat.

Tegen alle verhoudingen in kwam Excelsior uit het niets op 1-1. Een verkeerde breedtepass van Igor Paixao werd onderschept door de Kralingers, waarna Troy Parrott een zichtbaar houdbare bal in de korte hoek schoof. Na de gelijkmaker moest Feyenoord even bijkomen, maar na ruim een half uur spelen kreeg het wederom een dot van een kans. Quinten Timber gaf Santiago Gimenez een niet te missen bal voor open doel, maar de Mexicaan schoot over. Daardoor was de ruststand een teleurstellende 1-1.

De tweede helft ging stroef van start voor Feyenoord, zeker toen Bart Nieuwkoop geblesseerd uitviel en werd vervangen door Thomas Beelen. In het eerste kwartier vielen er nauwelijks kansen te noteren, waardoor Arne Slot zich genoodzaakt zag om in te grijpen. Yankuba Minteh kwam in de ploeg voor de onzichtbare Luka Ivanusec. Dit bleek een gouden wissel, want met zijn eerste actie verzorgde Minteh meteen de assist voor de 1-2. Zijn lage voorzet werd hard binnengeschoten door Santiago Gimenez. Vijf minuten na de 1-2 viel ook de 1-3. Een mooi één-tweetje tussen Calvin Stengs en Quinten Timber werd door laatstgenoemde hard tegen de touwen geschoten.

Toch bracht Feyenoord zichzelf wederom in de problemen door Excelsior een doelpunt cadeau te doen. Dit keer was het David Hancko die door het midden inleverde, waarna Lazaros Lamprou simpel Bijlow kon passeren. Een paar minuten later kon Santiago Gimenez de marge weer vergroten naar twee, maar van dichtbij schoot de spits veel te wild over. Bij zijn volgende kans in de 82e was het wel raak en maakte Gimenez zijn hattrick compleet. Vanaf de rechterkant kapte hij naar binnen en schoot via de voet van Nieuwpoort de 2-4 binnen.

In de slotfase kwamen Ayase Ueda en Ramiz Zerrouki in de ploeg voor Santiago Gimenez en Igor Paixao. Kansen vielen er echter niet meer te noteren, waardoor Feyenoord met een 2-4 overwinning de oversteek naar Zuid kon maken. Volgende week ontvangt de ploeg van Arne Slot koploper PSV in De Kuip, maar aanstaande dinsdag wacht eerst nog het Atlético Madrid van Diego Simeone in de Champions League. De aanvang van die wedstrijd is om 21:00 uur.




Discussieer mee op de forums


Tags

gimenez excelsior santiago timber igor paixao stengs arne cadeau derby gassel hattrick kralingen levendige minteh noteren slot aanvang atletico ayase beelen bijlow binnengeschoten binnengewerkt bovenkant breedtepass diego dot genoodzaakt hancko haven houdbare inleverde ivanusec kuip laatstgenoemde lamprou lazaros luka madrid mats nieuwkoop nieuwpoort omspeelde onderschept onzichtbare oversteek parrott passeren ramiz schoof simeone stroef troy tweetje ueda uithalen verzorgde wieffer wild yankuba zerrouki

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.442 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren persie slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda