Transparent
Inloggen
Sluiten

Auditteam Voetbal en Veiligheid: "Feyenoord-Ajax had uit kunnen lopen op een ramp"

14 november 2023 18:52 - NOS
Foto: Pro Shots

Auditteam Voetbal en Veiligheid: "Feyenoord-Ajax had uit kunnen lopen op een ramp"; image source: Pro Shots

De NOS meldt dat het Auditteam Voetbal en Veiligheid onderzoek heeft gedaan naar de veiligheid tijdens de bekerwedstrijd Feyenoord-Ajax van april dit jaar. De wedstrijd is bekend van het aanstekerincident met Davy Klaassen, maar trok om meerdere redenen de aandacht. "De combinatie van binnengesmokkelde fakkels en vuurwerk, grote spandoeken en overvolle supportersvakken, waarbij ook alle trappen bezet waren, veroorzaakte grote brandveiligheidsrisico's", wordt gemeld. Bij de wedstrijd waren overigens alleen Feyenoord-supporters aanwezig.

Diverse partijen reageren inmiddels op het rapport. Zo denkt een geschrokken Rotterdamse burgemeester Aboutaleb aan een verbod op grootschalige sfeeracties met spandoeken en fakkels om soortgelijke situaties te voorkomen. Feyenoord zelf meldt ook het onderzoek "zeer serieus" te nemen: "Veel zaken die er in benoemd worden hebben reeds onze aandacht en zijn in veel gevallen zelfs al werk in uitvoering. Voor andere aspecten geldt dat ze club en stadion, al dan niet in gezamenlijkheid met de driehoek, kunnen helpen bij het maken van beleid en de juiste beslissingen op weg naar hetgeen we nastreven: een veilig en gastvrij stadion voor iedereen".

Meer op NOS




Tags

auditteam fakkels ramp aanstekerincident aboutaleb binnengesmokkelde brandveiligheidsrisico driehoek gastvrij gezamenlijkheid nastreven nos overvolle rapport sfeeracties supportersvakken uitvoering veroorzaakte vuurwerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Naar aanleiding van een zeer kwalijk incident, is er een grondig onderzoek gedaan en een lijvig rapport geschreven waarin er allerlei zaken met de haren bijgesleept zijn die geen enkel direct verband houden met wat er die avond misging.

Natuurlijk, er had nog veel meer mis kunnen gaan. Van alles. Maar dat is niet gebeurd, en er is nog nooit enige aanleiding geweest om daarover een oordeel te vellen met betrekking tot de veiligheid.

Ik vind het nogal vergezocht allemaal.

Het veiligste is voetballen zonder supporters. Lege stadions. Soms lijkt het alsof bepaalde instanties dat het liefste zien…
+2/-0

6 maanden geleden
Volstrekt eens met Middenveldert. Als de hemel naar beneden valt zijn we allemaal dood.
+1/-0

6 maanden geleden
Geen uit-supporters meer scheelt een hoop gelazer. Van mij mag het.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.457 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot beelen bijlow brands driessen dtk geluisterd gio gunnen kasperk kloese kraaij liverpool meijer middenveldert oosting pastoor podcast pusic slot sobat trauner twente voortzetten wehave wellenreuter yoda