Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord neemt afstand van concurrent AZ

12 november 2023 18:58
Foto: Pro Shots

Feyenoord neemt afstand van concurrent AZ; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagavond de topper tegen AZ gewonnen. In de strijd om de tweede plaats was het team van Arne Slot de betere ploeg, maar kwam slechts eenmaal tot scoren. Dat doelpunt kwam halverwege de eerste helft van de voet van Quinten Timber.

Feyenoord ging vurig van start in een volgepakte Kuip. Al na drie minuten spelen schoot Quinten Timber de bal op het Alkmaarse doel af, maar een uitstekende reflex en de paal brachten redding voor keeper Ryan en zijn ploeg. De Rotterdammers bleven druk zetten en lieten AZ nauwelijks van de eigen helft afkomen, maar wisten het overwicht in balbezit niet om te zetten in kansen. Halverwege de eerste helft lukte het dan eindelijk om een eerste klap uit te delen: een prachtig schot van Timber van een meter of 25 vloog genadeloos op het doel af en belandde ditmaal áchter Ryan, die niks anders kon dan kansloos toekijken. In de slotfase van de eerste helft leek Feyenoord nog even nadrukkelijk op zoek naar uitbreiding van de voorsprong, maar miste het de daadkracht om tot echte kansen te komen.

In de tweede helft was het spelbeeld ietwat omgedraaid. Zo kwam AZ beter in het spel en kreeg het meer grip op de opbouw van Feyenoord. Aan Rotterdamse zijde oogde het daarom soms wat slordig. Desondanks had Timber tien minuten een uitgelezen kans om de 2-0 op het scorebord te zetten. Maar na een een-tweetje met Giménez stuitte de middenvelder andermaal op doelman Ryan. Na een hoop wissels aan beide kanten was het wachten op de volgende mogelijkheid, die opnieuw voor Timber was. Een kwartier voor tijd slalomde hij door de AZ-defensie en schoot hij hard op de kruising. Verder viel er in de slotfase niet veel te beleven voor de beide doelen. AZ was niet bij machte om het Feyenoord nog moeilijk te maken en Feyenoord was te slordig om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Het bleef daarom spannend tot de laatste seconde, maar uiteindelijk wist Feyenoord de overwinning over de streep te trekken.

De eerstvolgende wedstrijd van Feyenoord is uit op 25 november. De Rotterdammers spelen dan om 16:30 aan de overzijde van de Maas de stadsderby tegen Excelsior.
Discussieer mee op de forums


Tags

timber slot andermaal arne daadkracht ditmaal excelsior gimenez kruising kuip maas machte opbouw overzijde slalomde spelbeeld stadsderby stuitte toekijken topper tweetje volgepakte vurig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.684 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanslag acardipane azzouzi backje biden bologna carranza containers dest eredivisie excelsior fight gijs groen hadj hancko kraaij mls moussa nadje priske smal socrates trump twente ueda vance wieffer willykment zerrouki