Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: ‘We hadden controle over de wedstrijd’

7 november 2023 23:39

Feyenoord heeft dinsdagavond een onnodige nederlaag opgelopen in Rome. Op bezoek bij Lazio werd het 1-0 door een doelpunt vlak voor rust van Immobile. Na rust was Feyenoord niet bij machte om de Romeinse defensie te slechten, waardoor het opnieuw verloor in Stadio Olimpico. Na afloop gaf trainer Arne Slot zijn commentaar bij RTL7.

“Na een nederlaag kun je het gevoel wel raden, zeker wanneer de tegenstander maar één keer op goal heeft geschoten. Ik vond dat we controle hadden over de wedstrijd omdat we goed aan het opbouwen waren. Idealiter wil je dan ook tot veel kansen komen, maar daar was de tegenstander te goed voor. We hebben een goede uitwedstrijd gespeeld, maar de tegenstander heeft gescoord en wij niet. Als club zijn we in ontwikkeling omdat we voor de vierde keer in de Champions League de bovenliggende partij waren. Ook vandaag hebben we wel een paar goede kansen gehad, maar we hebben niet weten te scoren en de tegenstander wel.”

Lazio schoot uit de startblokken, zag ook Slot: “Als je een uitwedstrijd speelt, gooit de tegenstander er vaak wat meer energie in. Ze zetten ook wat anders druk dan verwacht, dus we moesten daarin wat omzetten. Vlak voor rust krijgen we de goal tegen omdat we onnodig de bal verliezen en de verdediging niet op één lijn staat. In de tweede helft hadden we de controle, maar hebben geen grote kansen gecreëerd. Zó ver zijn we dan ook weer niet. Een detail heeft vandaag de doorslag gegeven. We waren dichtbij doelpunten, met name via een aantal kopballen, uit langlopende aanvallen.”

Tot slot gaf de oefenmeester een eindconclusie van de avond: “Dit was geen goede avond voor ons. Het onderlinge resultaat ten opzichte van Lazio is nog positief, maar je gaat van plek één naar drie en dat is teleurstellend. In principe moet je de thuiswedstrijden in de Champions League winnen om door te gaan, dus daar gaan we voor.”
Tags

slot arne lazio eindconclusie idealiter immobile langlopende machte oefenmeester olimpico omzetten opbouwen raden rome romeinse slechten stadio

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.893 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane agema arneslot belgie coalitie dijk drugssquare dtk gedragsproblemen geert geertruida gekke gimenez intensiteit kloese minister muscat nederland oppositie praag priske pvda sahin slot smal sparta timmermans wilders willykment yoda