Feyenoord gaat andermaal onderuit in Olimpico

7 november 2023 22:58

Feyenoord gaat andermaal onderuit in Olimpico; image source: Pro Shots

Ook het tweede bezoek aan Stadio Olimpico in 2023 heeft geen punten opgeleverd voor Feyenoord. Tegen Lazio verloor de ploeg van Arne Slot door een doelpunt van Ciro Immobile met 1-0. Net als in de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid was Feyenoord de bovenliggende partij, maar vergat het zichzelf te belonen.

Lazio ging zoals verwacht agressief van start. Het zette hoog druk, was fel in de duels en maakte het Feyenoord enorm moeilijk. Al binnen één minuut had Bart Nieuwkoop een gele kaart te pakken, toen Zaccagni hem op snelheid voorbij liep. De rechtsback moest na 20 minuten noodgedwongen gewisseld worden, nadat hij hard in botsing kwam met Hysaj. Voor hem kwam Gernot Trauner in de ploeg. De Rotterdammers overleefden de Italiaanse storm zonder kansen weg te geven en kwamen daarna beter in hun spel. Feyenoord had veelvuldig balbezit, maar moest lang wachten op de eerste kans. Deze kwam er na een half uur spelen. Een knappe actie van Paixao en dito steekpass van Timber stelde Gimenez in staat om het doel onder vuur te nemen. Met een uiterste inspanning verwerkte Provedel de inzet tot corner. Ook Paixao probeerde het even later, maar zijn schot ging rakelings naast. Het was wachten op de 0-1, maar in de blessuretijd viel de treffer aan de andere kant. Na balverlies van Timber werd Immobile de diepte in gestuurd en omdat Geertruida niet alert was, stond de spits geen buitenspel. Immobile omspeelde Bijlow en schoot onverwachts de 1-0 binnen voor Lazio, wat ook de ruststand was.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders dan de laatste fase voor rust. Feyenoord was de bovenliggende partij, wat zich vooral uitte in veel balbezit. Het kreeg gaandeweg de tweede helft een aantal goede kansen om de stand gelijk te trekken, maar de Rotterdammers lieten na om zichzelf te belonen. Zo was Gimenez zéér dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging rakelings voorlangs. Ook een aantal gevaarlijke corners leverden niets op.

Zo’n twintig minuten voor tijd paste Slot zijn eerste aanvallende wissels toe. De ingevallen Gernot Trauner mocht het veld weer verlaten, evenals Igor Paixao. Voor hen kwamen Alireza Jahanbakhsh en Luka Ivanusec in de ploeg. Omdat het slotoffensief niet echt van de grond wilde komen, werden ook Ayase Ueda en Antoni Milambo voor Ramiz Zerrouki en Quinten Timber gebracht. Ook dit leverde niet het gehoopte resultaat. Lazio gooide de poorten massaal dicht en beperkte zich tot verdedigen. Feyenoord kon geen gaatje vinden in de Romeinse defensie en daardoor verliet het met een 1-0 nederlaag het veld van Olimpico. Door deze onnodige nederlaag zakt Feyenoord naar de derde plaats in de Champions League poule.

Aanstaande zondag speelt Feyenoord een belangrijke wedstrijd in de Eredivisie. In De Kuip ontvangt het om 16:45 uur AZ, dat op evenveel punten staat.