Transparent
Inloggen
Sluiten

Opnieuw lastig uitduel voor Feyenoord op het programma

6 november 2023 15:31

Voor Feyenoord staat er dinsdag opnieuw een pittige uitwedstrijd op het programma als in de Champions League de strijd tegen Lazio wordt gespeeld. De ploeg van Arne Slot is momenteel koploper in de groep, maar een nederlaag in Italië zou betekenen dat in ieder geval Lazio boven Feyenoord komt te staan.

Feyenoord speelde in Europees verband twee keer eerder een uitduel tegen Lazio. In 2000 troffen beide teams elkaar ook in de Champions League, destijds de tweede groepsfase. Door twee late treffers van Jon Dahl Tomasson werd met 1-2 gewonnen. Afgelopen seizoen stonden beide teams tegenover elkaar in de Europa League. Toen waren de Italianen met 4-2 te sterk.

In totaal speelde Feyenoord negen keer eerder een uitwedstrijd op Italiaanse bodem. Daarvan werden twee duels in winst omgezet, eenmaal werd gelijkgespeeld en zes keer betekende dat een nederlaag. Naast de winst tegen Lazio in 2000 werd in 2002 ook gewonnen van Internazionale. In Milaan eindigde het duel in een 0-1 zege, waarna de 2-2 in De Kuip een week later een plek in de finale van de UEFA Cup betekende en uiteindelijk ook de eindzege.




Tags

lazio betekende arne bodem dahl eindzege internazionale italianen jon kuip milaan slot tomasson uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pastoor podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wehave yoda