Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord moeizaam naar winst tegen RKC

4 november 2023 20:40
Foto: Pro Shots

Feyenoord moeizaam naar winst tegen RKC; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zaterdagavond weer weten te winnen in de Eredivisie. Ondanks een zwakke wedstrijd werd het uitduel tegen RKC met 1-2 gewonnen. Quinten Timber en Bart Nieuwkoop zorgden voor de doelpunten.

In een regenachtig Waalwijk kreeg Feyenoord via Santiago Gimenez al snel een grote kans, maar de doelman van RKC wist redding te brengen. Het was echter een korte opleving, want de ploeg van Arne Slot maakte een heel matte indruk en werd nauwelijks gevaarlijk.

RKC had zelf nog geen kans gehad, maar halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg uit het niets op voorsprong. David Hancko liet zich veel te makkelijk uitkappen en de achterstand was een feit.

Het duurde echter niet lang of het was alweer gelijk. Op heel knappe wijze schoot Quinten Timber de 1-1 tegen de touwen, waardoor Feyenoord nog geen tien minuten op achterstand had gestaan.

Vlak voor rust kreeg Feyenoord plotseling de ideale kans om de voorsprong te pakken. Gimenez werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en een penalty was het gevolg. De VAR greep hierbij ook in om een rode kaart te geven aan RKC-verdediger Adewoye. Gimenez ging zelf achter de bal aan, maar stifte de bal over het doel.

In de tweede helft leek Feyenoord iets scherper te zijn en ging het op jacht naar de voorsprong. De ploeg had al meerdere kansen gemist, maar halverwege de tweede helft volgde alsnog de volkomen terechte voorsprong. Ramiz Zerrouki schoot nog op de paal, maar Bart Nieuwkoop kon de rebound in het doel werken.

Feyenoord bleef daarna jagen op meer doelpunten en kreeg daar ook voldoende mogelijkheden voor. Gescoord werd er echter niet meer, maar de overwinning was wel een feit.




Discussieer mee op de forums


Tags

rkc gimenez nieuwkoop timber adewoye arne eredivisie hancko jagen matte opleving ramiz rebound regenachtig santiago scherper slot stifte uitkappen var zerrouki

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.447 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pusic slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda