Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Als je verliest heb je er altijd de pest in'

29 oktober 2023 19:51

Arne Slot was niet te spreken na de wedstrijd tegen FC Twente. "Als je verliest heb je er altijd de pest in en we kunnen ook niet terugkijken op een goede wedstrijd. Dus dat is dubbelop", aldus Slot in gesprek met ESPN. "Vanaf het begin was het al niet goed. In de rust en na afloop heb ik ze dat in de kleedkamer ook al meegegeven dat het hier altijd moeilijk is, maar als je dan zo begint en ook een doelpunt incasseert... Dan weet je dat het hier 90 minuten lang niet stil gaat zijn. Dat helpt de thuisclub enorm."

Gevraagd werd wat het verschil was in de vergelijking met Lazio. "Toen waren we veel beter aan de bal. Dat helpt als je in een stadion moet spelen wat de thuisploeg zo enthousiasmeert. Als je zonder bal wel druk zet, maar steeds als er dan een lange bal volgt het zo lang duurt voor je bij de tweede bal bent, ben je op twee terreinen dusdanig matig dat de tegenstander er veel energie van krijgt en lopen wij achter de feiten aan."

In de tweede helft ging Feyenoord meer risico nemen. "We gingen heel aanvallend spelen. Het nadeel is dan wel dat je daardoor de tegenstander met veel mensen achter de bal brengt en heel dicht in en rondom de zestien verdedigt. Daar hebben zij een aantal uitstekende spelers voor", zei hij daarover. "Dan hebben we wel veel meer de bal, maar dat heeft niet echt geleid tot veel kansen. Dan moet je hopen dat die bal een paar keer goed valt, maar dan hebben zij ook nog een goede keeper staan. Na die 2-0 ging je nog meer wisselen om iets te forceren. Dat deed je nog wel met die 2-1, maar daarna was er te weinig tijd om nog 2-2 te maken."




Tags

slot arne pest dubbelop enthousiasmeert espn incasseert lazio terreinen thuisclub twente verdedigt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.448 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geeneen gelul jacobs kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt meijer middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pusic slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda