Zwak Feyenoord verliest uitduel van FC Twente

29 oktober 2023 14:20

Zwak Feyenoord verliest uitduel van FC Twente; image source: Pro Shots

Feyenoord is zondagmiddag tegen de eerste competitienederlaag aangelopen. FC Twente was in eigen huis met 2-1 te sterk. Lutsharel Geertruida maakte het enige doelpunt voor de ploeg van Arne Slot.

Feyenoord begon dramatisch aan de wedstrijd. FC Twente was vanaf de start de duidelijk betere ploeg en wist dat na tien minuten spelen al te bekronen met de voorsprong.

De ploeg van Arne Slot kreeg daarna wel meer de bal, maar wist geen moment gevaarlijk te worden. Alleen de thuisploeg wist vanuit de tegenaanval een paar keer gevaarlijk te worden, maar kwam in de eerste helft ook niet meer tot scoren.

Arne Slot was duidelijk ontevreden en bracht bij het begin van de tweede helft direct twee wissels in het veld. Het ging aanmerkelijk meer risico nemen en dat leidde al snel tot een goede kans voor Calvin Stengs. Via de hand van de keeper kwam zijn schot echter op de lat.

Het bleek echter een spaarzame uitschieter, want lange tijd gebeurde er verder helemaal niets meer aanvallend. Beide ploegen deelden hooguit een paar speldenprikjes uit, maar dat veranderde tien minuten voor tijd plotseling. Vanuit het niets leek Van Wolfswinkel te scoren. Vanwege buitenspel werd de treffer aanvankelijk afgekeurd, maar daar bleek uiteindelijk geen sprake van en na tussenkomst van de VAR werd de treffer toch goedgekeurd.

Feyenoord ging nog meer risico nemen en dat leidde vijf minuten voor tijd eindelijk tot een goal. Een kopbal van Ondrej Lingr kwam op de paal, waarna Lutsharel Geertruida de rebound in het doel schoot.

De ploeg probeerde in de resterende minuten nog wel aan te zetten, maar er volgden geen kansen en dus ook geen doelpunten meer. De eerste competitienederlaag van het seizoen was daarmee een feit.