Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord wint na heerlijke avond ook van Lazio

25 oktober 2023 21:43
Foto: Pro Shots

Feyenoord wint na heerlijke avond ook van Lazio; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft ook de tweede thuiswedstrijd in de Champions League winnend af weten te sluiten. In een kolkende Kuip werd Lazio met 3-1 verslagen. Santiago Gimenez was wederom de grote man door twee doelpunten te maken. Ook Ramiz Zerrouki zag zijn naam terug op het scoreformulier.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd en nam direct het initiatief. In de openingsfase kwam de ploeg er een paar keer dreigend uit, maar lukte het in de eindfase net niet om tot een grote kans te komen.

Lazio kwam vervolgens ook iets beter in de wedstrijd, waardoor beide ploegen enorm aan elkaar waren gewaagd. Halverwege de eerste helft leek Feyenoord de voorsprong toch te pakken, maar vanwege buitenspel werd het doelpunt van Santiago Gimenez door de VAR afgekeurd.

Enkele minuten later was het alsnog raak voor de international van Mexico. De spits kreeg de bal van Mats Wieffer en schoot met zijn linker knap de openingstreffer binnen.

Feyenoord voerde het tempo direct op en ging op jacht naar de tweede treffer. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg het daarvoor de beloning toen Ramiz Zerrouki op heerlijke wijze voor de 2-0 zorgde. Voor de middenvelder was het zijn eerste treffer in het shirt van Feyenoord.

Na rust leek Lazio meer risico te gaan nemen, waardoor de ploeg van Arne Slot er in de counter regelmatig gevaarlijk uit kon komen. Aan beide kanten kwamen er dan ook meerdere mogelijkheden om te scoren. Het duurde uiteindelijk tot een kwartier voor tijd voor het weer raak was en opnieuw was het voor Feyenoord. Gimenez maakte zijn tweede van de avond door een rebound na een schot van Quinten Timber binnen te tikken.

Het duel leek daarmee beslist te zijn, al kregen de Italianen enkele minuten later een strafschop na een overtreding van Marcos Lopez. De 3-1 was daarmee een feit en Lazio leek weer geloof te krijgen in een resultaat. Ze kregen in de resterende minuten nog twee kansen om te scoren, maar doelpunten vielen er niet meer. Feyenoord haalde daarmee dus een 3-1 overwinning binnen.




Discussieer mee op de forums


Tags

lazio gimenez ramiz santiago zerrouki arne counter gewaagd italianen kolkende kuip lopez mats mexico openingsfase rebound scoreformulier slot timber var wieffer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.441 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren persie slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda