Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Zijn de hele wedstrijd niet in de problemen geweest'

8 oktober 2023 15:15

Na afloop van de wedstrijd tegen PEC Zwolle stond er een gematigd tevreden Arne Slot bij de camera's van ESPN. Zijn ploeg speelde in de eerste helft in een te laag tempo, maar herpakte zich na de theepauze. De voormalig speler van PEC Zwolle gaf tekst en uitleg.

"We waren goed genoeg om van Zwolle te winnen, maar we tikten niet het niveau aan wat we wilden, zeker niet in de eerste helft. We zijn de hele wedstrijd niet in de problemen geweest, maar het tempo lag niet op het niveau dat ik graag zie. We hebben wel compleet gedomineerd, maar hij moest in de eerste helft niet verkeerd vallen. We spelen vaak wedstrijden waarin we veel beter zijn, maar waarin de tegenstander dan uit het niets scoort. Dat was vandaag gelukkig niet zo, maar dat houd je altijd in je achterhoofd. In de rust hebben we wat puntjes op de i gezet en in de tweede helft hebben we ons goed hersteld."

Bij Feyenoord kreeg vooral Yankuba Minteh veel ruimte en mogelijkheden. Zijn pogingen leverden echter geen doelpunten op en aan Slot werd gevraagd wat hiervan de oorzaak was: "Ik weet niet of het vandaag een gebrek aan overzicht was, of een drang om zelf doelpunten te maken. Dat is niet hetzelfde. Over het algemeen vind ik wel dat hij het overzicht heeft, maar vandaag ging hij veel voor zijn eigen kans. Hij is vaak bij dreiging betrokken, maar hij heeft er niet het maximale uit gehaald. Hij werkt hard en verdedigt vaak mee. Zijn momenten gaan we alleen nog wel even terugkijken."

Spits Santiago Gimenez wist vandaag opnieuw het doel te vinden en loopt met 12 doelpunten uit 8 wedstrijden voor op het gemiddelde van Coen Dillen. Daarom werd Slot gevraagd naar de Coen Dillen index: "Die ken ik, maar die wordt er elk jaar bij gehaald. Ik ben al heel blij dat hij deze goals gemaakt heeft en ik weet dat hij blijft scoren, maar ik weet niet of hij er toe in staat is. Deze discussie wordt wel vaker gevoerd, maar uiteindelijk blijkt nooit iemand het te halen. Volgens mij is dat in deze moderne tijd bijna niet meer mogelijk. Hij scoort alleen wel veel, dus ik acht hem wel in staat om in de buurt te komen."
Discussieer mee op de forums


Tags

slot arne dillen pec achterhoofd drang dreiging espn gedomineerd gematigd gimenez herpakte minteh santiago tekst theepauze tikten verdedigt yankuba

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.601 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers emmen eredivisie excelsior gijs groen hancko jon kraaij mats mls oekraine orban oussama poetin priske smal socrates trump twente westen wieffer willykment