Transparent
Inloggen
Sluiten

Dominant Feyenoord boekt eenvoudige overwinning in Zwolle

8 oktober 2023 14:07
Foto: Pro Shots

Dominant Feyenoord boekt eenvoudige overwinning in Zwolle; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle zondagmiddag met 0-2 gewonnen. In Overijssel opende Gimenez na zo’n twintig minuten de score en in de tweede helft verdubbelde de Mexicaan zijn productie. Bij Feyenoord was Gernot Trauner niet inzetbaar, waardoor Bart Nieuwkoop een basisplaats toebedeeld kreeg.

In de eerste helft was Feyenoord qua balbezit oppermachtig, maar het veldspel werd gekenmerkt door veel slordigheden. In de achterhoede van PEC Zwolle lag voldoende ruimte om van te profiteren, maar dit werd niet gedaan door de Rotterdammers. Desondanks kwam Feyenoord na 20 minuten spelen op 0-1, maar daar moest een communicatiefout bij PEC Zwolle aan te pas komen. Keeper Schendelaar en een verdediger deden beide niets, waardoor Gimenez voor open doel de openingstreffer binnen kon volleren. In het restant van de eerste helft was er vooral veel ruimte voor Yankuba Minteh. De buitenspeler werd vaak gelanceerd, maar in de afronding ontbrak de scherpte. De ruststand bleef daardoor steken op 0-1.

In de tweede helft werd de marge al snel verdubbeld. Na een goede onderschepping op het middenveld stond Gimenez vogeltje vrij en kon hij de 0-2 hard tegen de touwen schieten. Na de 0-2 zakte het tempo in de wedstrijd en kon Feyenoord wat meer doseren. Het controleerde de wedstrijd en gaf PEC Zwolle niet de gelegenheid om in de wedstrijd te komen.

Arne Slot paste in de tweede helft de nodige wissels toe. Zo kwam voormalig PEC-Zwolle speler Thomas Beelen binnen de lijnen, evenals Ramiz Zerrouki, Leo Sauer en Alireza Jahanbakhsh. Laatstgenoemde was tien minuten voor tijd dicht bij de 0-3, maar zijn harde knal eindigde op de lat. Vlak voor tijd kreeg David Hancko een goede kans om de score uit te breiden met een vrije trap op zo’n 17 meter van de goal van Schendelaar. De poging ontbeerde de nodige overtuiging, waardoor er geen verandering meer kwam in de score. Daarmee boekte Feyenoord een eenvoudige 0-2 zege in Zwolle.

Volgend weekend zijn er geen wedstrijden in de Eredivisie, in verband met de interlandperiode. Op zaterdag 21 oktober hervat Feyenoord de competitie met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.




Discussieer mee op de forums


Tags

pec gimenez dominant schendelaar achterhoede afronding alireza arne beelen controleerde doseren eredivisie gekenmerkt gelanceerd gernot hancko jahanbakhsh knal laatstgenoemde leo minteh nieuwkoop onderschepping ontbeerde oppermachtig overijssel poging productie ramiz sauer scherpte slordigheden slot toebedeeld trauner vitesse vogeltje volleren yankuba zerrouki

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.443 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pusic slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda