Transparent
Inloggen
Sluiten

Onterechte nederlaag voor Feyenoord bij Atlético

4 oktober 2023 20:42
Foto: Pro Shots

Onterechte nederlaag voor Feyenoord bij Atlético; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid woensdagavond met 3-2 verloren. De Rotterdammers kwamen tweemaal op voorsprong via Hermoso (e.d.) en Hancko, maar door doelpunten van Morata (2) en Griezmann trokken de Madrilenen aan het langste eind. Gezien de kansen had Feyenoord absoluut recht op meer.

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd in het Civitas Metropolitano. Het zette goed druk en veroverde de bal vaak op het middenveld. Met deze ruimtes wist het wel raad, want de eerste kans was meteen raak. Een steekpass van Quinten Timber werd door Ayase Ueda tegen Oblak opgeschoten, maar via verdediger Hermoso verdween de bal alsnog tegen de touwen: 0-1. Niet veel later was Ramiz Zerrouki akelig dicht bij de 0-2 toen hij Oblak ver voor zijn goal zag staan, maar zijn inzet ging rakelings voorlangs.

Toch kwam Atlético na een kwartier op curieuze wijze op gelijke hoogte. Mats Wieffer onderschepte een dieptepass waarbij een aanvaller buitenspel stond, maar omdat de bal niet werd geraakt, kon Morata vervolgens vrijstaand de 1-1 binnen schieten. Na de gelijkmaker kwam Atlético beter in zijn spel en kreeg het wat kansen via Saúl en Koke.

Na een half uur spelen kwam Feyenoord weer wat beter in de wedstrijd. Eerst was er nog de waarschuwing van Igor Paixao, die Oblak tot een redding dwong met een afstandsschot, alvorens David Hancko Feyenoord op een 1-2 voorsprong zette. De Slowaak kon een perfect aangesneden vrije trap van Calvin Stengs in twee instanties voorbij Oblak werken. Ook de andere centrale verdediger, Gernot Trauner, was dichtbij een doelpunt, maar hij werkte de bal naast. Toch sloeg Atlético in de allerlaatste seconde van de eerste helft toe. Waar Feyenoord zeven corners onbenut had gelaten, was het voor Atlético wel raak uit een corner. Griezmann maakte met een volley de 2-2, nadat de bal in de kluts voor zijn voeten was gekomen.

Na rust kwam de thuisploeg al snel op 3-2. Een voorzet vanaf de rechterkant werd niet geraakt door de buitenspel staande Antoine Griezmann, waarna Alvaro Morata bij de tweede paal binnen kon schuiven. Opnieuw waren er protesten aan Feyenoord-kant, maar deze werden weggewuifd door de Franse arbitrage.

Arne Slot wisselde na een uur spelen voor de eerste keer: Yankuba Minteh kwam in de ploeg voor Ayase Ueda. Nog geen minuut later leek Stengs de 3-3 te kunnen maken, maar hij stuitte op sluitpost Oblak. Ook Paixao was met een snoeiharde knal dicht bij de Rotterdamse gelijkmaker, maar deze vloog op een haar na over de Madrileense goal. Nadat ook Minteh een kans onbenut liet, ging Slot aanvallender spelen. Trauner en Wieffer verlieten het veld voor Nieuwkoop en Lingr. Even later kwam ook Jahanbakhsh voor Zerrouki, waardoor de intenties van Feyenoord alleen maar duidelijker werden. Helaas kwamen de Rotterdammers niet verder dan een aantal voorzetten van de zijkanten, die ongevaarlijk bleken te zijn. Ondanks een flink overwicht kon het een nederlaag niet meer voorkomen en keert het zonder punten huiswaarts.

Zondag hervat Feyenoord de Eredivisie met een uitwedstrijd in Zwolle. De wedstrijd aldaar begint om 12:15 uur.




Discussieer mee op de forums


Tags

atletico oblak griezmann morata ayase hancko hermoso minteh onbenut paixao slot stengs trauner ueda wieffer zerrouki aangesneden akelig alvaro antoine arbitrage arne civitas corners curieuze dieptepass duidelijker eredivisie gernot huiswaarts igor jahanbakhsh kluts knal koke langste lingr madrid madrileense mats metropolitano nieuwkoop onderschepte ongevaarlijk opgeschoten rakelings ramiz saul slowaak sluitpost snoeiharde steekpass stuitte timber trokken voorlangs vrijstaand weggewuifd yankuba

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.459 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.