Feyenoord wint ook eenvoudig van Go Ahead Eagles

30 september 2023 18:34

Feyenoord wint ook eenvoudig van Go Ahead Eagles; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zaterdag opnieuw weten te winnen in de Eredivisie. In De Kuip werd Go Ahead Eagles met 3-1 verslagen. Yankuba Minteh, Calvin Stengs en Santiago Gimenez zorgden voor de doelpunten.

Het duel begon met een indrukwekkende minuut stilte vanwege de trieste gebeurtenissen die afgelopen donderdag in Rotterdam hadden plaatsgevonden.

Toen het eerste fluitsignaal eenmaal had geklonken nam Feyenoord direct het initiatief. Omdat Go Ahead de boel achterin goed hield gesloten was het echter lastig om tot kansen te kunnen komen.

Vlak voor rust leek Feyenoord dan toch de voorsprong te pakken. Yankuba Minteh schoot goed binnen, maar na tussenkomst van de VAR werd de treffer afgekeurd omdat Mats Wieffer vlak daarvoor hands had gemaakt. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Gambiaan na een uitstekende actie echter alsnog, zodat Feyenoord toch met een voorsprong de rust inging.

In de tweede helft was het spelbeeld redelijk hetzelfde, alleen nu kwam de ploeg van Arne Slot makkelijker tot kansen. Nadat enkele mogelijkheden al onbenut werden, zorgde Calvin Stengs na tien minuten spele voor de 2-0. Daarbij was ook een belangrijke rol van Quilindschy Hartman die een meer dan uitstekende assist voor zijn rekening nam.

De kansen bleven maar komen en met name Santiago Gimenez was aan het azen op een treffer. Nadat de Mexicaan al op de binnenkant van de paal had geschoten kreeg hij een kwartier voor tijd toch een doelpunt op zijn naam na een goede pass van Stengs.

Het duel was daarmee gespeeld zodat allebei de ploegen volop aan het wisselen sloegen. Vlak voor tijd volgde dan toch plotseling een tegentreffer, maar verder gebeurde er niets meer zodat Feyenoord wederom in de Eredivisie makkelijk wist te winnen.