Transparent
Inloggen
Sluiten

'KNVB wil regels over staken van wedstrijden niet aanpassen'

28 september 2023 15:07
Foto: Pro Shots

"KNVB wil regels over staken van wedstrijden niet aanpassen"; image source: Pro Shots

Ondanks de kritiek die met name afgelopen week flink is toegenomen is de KNVB niet van plan om de regels over het staken van wedstrijden aan te passen. Dat liet directeur Marianne van Leeuwen weten in gesprek met de KNVB. "Ik vind het heel gevaarlijk om die maatregelen nu aan te passen, omdat ze wel degelijk effect hebben", aldus Van Leeuwen.

De directeur gaat verder: "Sinds ze zijn ingevoerd, en dan heb ik het specifiek over die maatregel over het gooien van voorwerpen op het veld, zijn er driehonderd wedstrijden geweest en zijn er uiteindelijk vijf definitief gestaakt. Twee daarvan, die van afgelopen zondag en Groningen-Ajax van vorig seizoen, zouden anders ook zijn gestaakt."

Volgens Van Leeuwen krijgt de KNVB juist veel vat op het probleem. "Dus eigenlijk is het gevaarlijk om dat nu los te laten", zo geeft ze aan. "Het is ook heel gevaarlijk om onderscheid te maken tussen vreugdebier of iets anders, want hoe ga je dat beoordelen? Hoe krijg je daar een duidelijke lijn in? Het tijdelijk staken werkt in onze ogen zeer zeker, vooral omdat we zien dat er veel minder gegooid wordt en daar wilden we vanaf."
Tags

knvb staken driehonderd groningen marianne onderscheid vat vreugdebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden (gewijzigd)
Ik denk dat Marianne aan de snuif of aan de drank is .. met haar uitspraak dat ze vat krijgen op het probleem.

Gaat Marianne ook zorgen dat er nog een straf wordt uitgesproken richting 020 .. want het is akelig stil op dat vlak.
+2/-0

9 maanden geleden
Ene Marianne heeft niet eens benul wat er in een bal zit,lucht of zand...Topdirectrice,klaar voor functie in Amsterdam.toppie!
+1/-0

9 maanden geleden
Goed beschouwd ontkent Marianne dus dat er een probleem is, ontkent ze dat supporters wedstrijden moedwillig platleggen, en ontkent ze de competitievervalsing die hiermee in de hand gewerkt wordt.
Ze ontkent ook het probleem dat er ontstaat in de speelkalender, door met speels gemak reeds maanden geplande wedstrijden (zoals nu Ajax-Volendam) eruit te gooien.
Als dit een week later gebeurt, gooit ze dan ook net zo gemakkelijk een Champions League duel eruit?

De KNVB stelt met hun queeste tegen bekertjesgooiertjes wel een regel in, maar bemoeit zich nog in het geheel niet met de consequentie van staken.

Dan krijg je dit. Nu liep het nog goed af met het uitspelen (of voor de KNVB eigenlijk niet). Maar welk een onrecht krijg je een volgende keer als een wedstrijd stilgelegd wordt bij 0-2, of zelfs bij 0-1?
Dit gaat een keer mis, daar kun je op wachten.
+1/-0

9 maanden geleden
Vandaag stond het bij Excelsior-Sparte lange tijd 1-1. In de slotfase scoort Excelsior, 89'.
Normaal gesproken is het voor een trainer dan erg lastig de zaak helemaal om te gooien, en vol op de aanval te gaan.
Dit wordt nu echter geheel anders. Geen geklooi met briefjes meer, of met quasi-geblesseerde spelers. Nee, je laat gewoon iemand van de tactische staf een bierbekertje (wel leeg, anders zonde) op het veld gooien. Je gaat naar binnen en daar krijgt de trainer even de tijd de zaak goed anders neer te zetten.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.248 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico beelen benita depay dumfries dutch frankrijk frimpong gakpo geertruida girona hancko jbjerg koeman kuip liverpool madrid montevideo nederland oranje rodriguez simons sobat stengs trauner veerman wieffer wijnaldum