Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Het is sowieso competitievervalsing'

24 september 2023 18:26 - ESPN
Foto: Pro Shots

Arne Slot: "Het is sowieso competitievervalsing"; image source: Pro Shots

In gesprek met ESPN heeft Arne Slot gereageerd op het staken van de Klassieker en de gevolgen die het zal hebben voor Feyenoord. "Er zijn drie opties. De ene is doorspelen met publiek, maar dat lijkt me niet de meest reële optie", aldus Slot. "Dan blijven er twee opties over en dat is doorspelen zonder publiek of een overwinning voor ons. In beide gevallen is dat competitievervalsing."

Slot ging verder: "Ajax speelde afgelopen donderdag en wij afgelopen dinsdag. Niet alleen mentaal hadden ze het moeilijk, maar fysiek zou hun minste fase gaan aanbreken. Als het dan nog langere tijd gaat duren voordat we verder gaan... Die competitievervalsing is er sowieso al enorm, maar nu is het de vraag wat de KNVB gaat besluiten om dit tot een minium te beperken."

Uiteindelijk gaat de trainer met een onvoldaan gevoel terug naar Rotterdam. "We staan dan wel met 0-3 voor, maar het gevoel van een overwinning heb je absoluut niet omdat er nog een half uur te spelen is", zo gaf hij aan. "Je weet ook niet wat ermee gaat gebeuren. Er is een reële optie dat het een reglementaire overwinning voor ons wordt, terwijl het ook een reële optie is dat het later moeten inhalen."

Slot vraagt zich bovendien af wanneer het dan ingehaald moet worden. "Het is voor ons verre van ideaal als dat vandaag of morgen moet, want iemand als Gernot Trauner heeft altijd wel twee of drie dagen nodig om te herstellen van een wedstrijd", zei hij daarover. "Zo kan ik nog wel allerie argumenten aandragen waardoor het voor ons sowieso een enorm nadeel is voor ons dat de wedstrijd is gestaakt. Ik heb wel alle begrip voor de arbitrage dat deze keuze is gemaakt."
Discussieer mee op de forums


Tags

slot competitievervalsing arne doorspelen aanbreken aandragen allerie arbitrage beperken espn gernot inhalen klassieker knvb minium onvoldaan reglementaire staken trauner

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.207 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.