Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'In de eerste helft hebben we geïnvesteerd om in de tweede helft onze ruimtes te creëren'

20 september 2023 00:15

Arne Slot was in gesprek met RTL 7 erg tevreden over de wedstrijd tegen Celtic. "Ik moet wel zeggen dat de eerste helft zeker niet zo goed was als de tweede helft. Daar ben ik niet van geschrokken, want ik wist dat Celtic agressief druk zet", aldus Slot. "Daar moesten we of aan wennen of het waren de zenuwen van de Champions League. Feit was wel dat we in de opbouw niet zo goed speelden als normaal. En als we dat wel goed deden, was het vervolg weer moeilijk."

Met name in de eerste helft stond Slot vaak aan de zijlijn te schreeuwen. "Het druk zetten was in de eerste helft van een bedenkelijk niveau en het was vrij lastig om dat goed over te brengen", zo gaf hij aan. "Tijdens de blessurebehandeling heb ik dat anders proberen neer te zetten. Toen ging het wel iets beter, maar dan zie je nog steeds dat spelers niet doen wat je wil. In de rust was het een beter moment om dan in te grijpen."

Over het spel na rust was de trainer zeer te spreken. "Vanaf de eerste minuut waren we veel rustiger en gebruikten we veel meer passes in plaats van gelijk te forceren. Toen ontstonden de ruimtes vanzelf", zei hij daarover. "Misschien hebben we in de eerste helft geïnvesteerd om in de tweede helft onze eigen ruimtes te kunnen creëren."
Tags

slot arne celtic blessurebehandeling opbouw zijlijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.186 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico bijbehorend bijschakelt carranza depay dumfries dutch figuren frimpong gakpo geertruida gekte hancko ivanusec koeman kraaij kuip madrid middenveldert nederland oranje priske romano santi simons socrates stengs wehave