Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord na bizarre tweede helft te sterk voor Celtic

19 september 2023 22:58
Foto: Pro Shots

Feyenoord na bizarre tweede helft te sterk voor Celtic; image source: Pro Shots

Feyenoord is de groepsfase van de Champions League begonnen met een zege. De thuiswedstrijd tegen Celtic eindigde in een 2-0 overwinning. Calvin Stengs en Alireza Jahanbakhsh zorgden voor de doelpunten.

In een zoals altijd zeer sfeervolle Kuip had Feyenoord het aanvankelijk lastig tegen de Schotten. In de openingsfase was Celtic vaker aan de bal en het lukte de ploeg van Arne Slot maar niet om tot kansen te komen, mede ook omdat de passing daarvoor te slordig was.

Naarmate de eerste helft volgde kreeg Feyenoord iets meer controle over de wedstrijd, maar de echte kansen bleven maar uit. Ook Celtic kwam nauwelijks tot gevaar, waardoor beide ploegen met een 0-0 tussenstand de rust in leken te gaan.

In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Feyenoord echter nog een vrije trap en hieruit volgde alsnog de voorsprong voor Feyenoord. Doelman Hart verkeek zich op een vrije trap van Calvin Stengs en de 1-0 was een feit.

Aanvankelijk was het spelbeeld in de eerste helft ook na rust hetzelfde. Alles veranderde echter na een uur spelen toen de bal plotseling op de stip ging. Igor Paixão werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. Het leverde niet alleen een penalty op, maar ook een tweede gele kaart voor Celtic-verdediger Lagerbielke. Paixão miste het buitenkansje echter nog wel.

Enkele minuten later volgde nog een rode kaart voor Celtic na een harde overtreding op Mats Wieffer en de Schotten stonden plotseling met negen man op het veld. De definitieve beslissing leek vervolgens al direct te volgen na een heerlijke goal van Lutsharel Geertruida, maar vanwege buitenspel werd de treffer afgekeurd.

Gezien de overtalsituatie leek het echter een kwestie van tijd tot die tweede treffer alsnog zou vallen en dat gebeurde dan ook een kwartier voor tijd toen Alireza Jahanbakhsh de 2-0 hard binnen schoot.

Feyenoord leek het duel vervolgens eenvoudig uit te kunnen spelen en kon voorzichtig op zoek naar nog meer doelpunten. Vlak voor tijd kreeg het echter wel een flinke tik te verwerken toen Luka Ivanušec verkeerd neer kwam en uiteindelijk met de brancard van het veld gedragen moest worden.

In de blessuretijd leek Ondřej Lingr nog voor de 3-0 te zorgen, maar opnieuw werd door de VAR ingegrepen vanwege buitenspel. Daarmee kwam een einde aan een knotsgekke tweede helft waarin twee doelpunten van Feyenoord werden afgekeurd en twee spelers van Celtic met rood van het veld werden gestuurd. Het belangrijkste bleef echter ook staan: de 2-0 overwinning.




Discussieer mee op de forums


Tags

celtic alireza jahanbakhsh paixao stengs arne brancard geertruida hieruit igor ivanusec knotsgekke kuip kwestie lagerbielke lingr luka mats naarmate ondrej openingsfase overtalsituatie passing sfeervolle slot spelbeeld var verkeek wieffer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.461 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot avila brands driessen gaal geluisterd gio gunnen hag input kasperk kloese kraay lingr liverpool meijer middenveldert pastoor podcast pusic rvp slot sobat twente voortzetten wehave yoda