Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord begint Champions League tegen Schots kampioen Celtic

18 september 2023 01:56

Voor Feyenoord begint dinsdagavond het avontuur in de Champions League. In De Kuip is Celtic de eerste tegenstander, de regerend kampioen en momenteel ook weer koploper van Schotland. Celtic won afgelopen weekend in de eigen competitie nog met 3-0 van Dundee FC.

Eenmaal eerder trof Feyenoord Celtic in Europees verband, maar dat was direct een van de belangrijkste avonden uit de clubgeschiedenis. Op 6 mei 1970 troffen beide teams elkaar in de finale van de Europa Cup 1. Feyenoord wist met 2-1 te winnen en was daarmee de eerste Nederlandse club ooit die een Europese prijs in de wacht wist te slepen.

Feyenoord heeft in De Kuip vijf keer eerder tegen een Schotse club gespeeld en verloor daarin nog nooit. Vier keer werd er gewonnen, terwijl eenmaal gelijk werd gespeeld. Celtic speelde acht keer eerder een duel in Nederland. Drie keer werd gewonnen, waaronder twee keer van Ajax, terwijl eenmaal gelijk werd gespeeld en vier keer werd verloren.
Tags

celtic kuip schots clubgeschiedenis dundee nederland schotland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 27.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane advocaat cambuur competitief crescendo dichterbij eagles emmen eredivisie gimenez groningen heerenveen iemands kern kkd madrid middenveldert minteh paixao persie praag rvc slot steijn stengs uefa wehave willykment wonderen yoda