Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Het zegt meer over ons dat het al drie wedstrijden lastig is om in de duels te komen'

17 september 2023 00:22

In gesprek met ESPN was Arne Slot het niet eens met de opmerking dat Feyenoord moeizaam aan het seizoen is begonnen. "Dat was qua resultaat misschien zo, maar zeker niet qua spel", aldus Slot. "In de eerste wedstrijd had je na 20 minuten al een rode kaart. Dan zie je niet veel ploegen die daarna dan nog zo dominant zijn als wij waren. Tegen Sparta hadden we de meeste balcontacten in de vijandelijke zestien sinds ik bij Feyenoord zit. Het voetbal was toen al goed, dus het was een kwestie van wachten tot we het zouden omzetten in goals en er overheen zouden gaan."

Slot kreeg de vraag van wie hij het meest had genoten tegen Heerenveen. "Van het hele team. Het samenspel, de opbouw en hoe we steeds de vrije man konden vinden", zo gaf hij aan. "Er zullen best veel mensen zijn die zeggen dat Heerenveen meer in de duels moest komen of gewoon een keer een doodschop moest geven, maar het zegt meer over ons dat het al drie wedstrijden lastig is om in de duels te komen. We hebben natuurlijk ook de betere spelers en als je dan ook nog zo goed speelt, wordt het voor de tegenstander heel lastig om in de duels te komen."

Over Mats Wieffer was de trainer ook zeer te spreken. "Ik heb hem van de week ook gezegd dat hij helemaal niet zo slecht speelde als wat de buitenwacht probeert te doen geloven in die eerste helft tegen Ierland", zei hij daarover. "Het was niet de beste helft van Nederland, maar zijn prestatie was echt niet zo slecht. Maar je weet dat als het 1-1 staat, het zo slecht loopt en de tweede helft aanmerkelijk beter is, dat de spelers die toen wel speelden kritiek krijgen. Daar ben ik het niet mee eens. Bij ons heeft hij daarvoor en ook vandaag gewoon uitstekend gespeeld."
Discussieer mee op de forums


Tags

slot arne heerenveen aanmerkelijk balcontacten buitenwacht dominant doodschop espn ierland kwestie mats nederland omzetten opbouw samenspel sparta vijandelijke wieffer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane bijlow brussel carranza dtk gimenez hancko ivanusec jong kloese koeman koopmeiners lazio lopez luts milambo oranje paixao priske slot smal socrates stengs timber transferzomer trauner ueda wieffer yoda zerrouki