Feyenoord overtuigt met voetbalshow tegen Heerenveen

16 september 2023 18:34

Feyenoord overtuigt met voetbalshow tegen Heerenveen; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zaterdag met grote cijfers weten te winnen van sc Heerenveen. Het duel in De Kuip eindigde in een 6-1 overwinning. Luka Ivanusec, Mats Wieffer, Igor Paixao, Santiago Gimenez, Yankuba Minteh en Ondrej Lingr maakten de doelpunten.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal was Feyenoord heen en meester op het veld in De Kuip. Na enkele mogelijkheden volgde na 12 minuten spelen al de eerste treffer. Luka Ivanušec kwam naar binnen en schoot via een schot op de binnenkant van de paal de openingstreffer tegen de touwen.

Vervolgens ging het snel. Enkele minuten later zorgde Mats Wieffer na een hakbal van Santiago Gimenez voor de tweede treffer, terwijl Igor Paixão uit een voorzet van Quilindschy Hartman voor de 3-0 zorgde. Het duel was op dat moment nog geen 20 minuten bezig.

Waar het publiek zich aan het voorbereiden was op een monsterscore viel plotseling een tegentreffer. Quinten Timber liet zich verrassen door zijn tegenstander en de 3-1 was het gevolg.

Feyenoord leek het even kwijt te zijn. Het kwam maar moeizaam tot kansen en het grootste gevaar kwam juist van de Friezen.

In de tweede helft had de ploeg van Arne Slot het goede gevoel direct weer te pakken. Gimenez kopte al snel op de lat en een groot scala aan kansen volgde in korte tijd. Doelpunten konden niet uitblijven en na een uur spelen was het dan ook Gimenez die al zijn zesde doelpunt van het seizoen maakte.

De international van Mexico werd na zijn doelpunt direct gewisseld en Yankuba Minteh kwam binnen de lijnen. De Gambiaan kwam enkele minuten later al meteen tot scoren en deed dat op heerlijke wijze met zijn buitenkant.

Al snel wisselde Slot nogmaals en kwam onder meer Ondřej Lingr. De Tsjech maakte daarmee zijn debuut in De Kuip en deed dat op perfecte wijze door binnen een minuut al direct te scoren.

Ook hierna bleven de kansen komen waardoor de score nog veel verder had kunnen oplopen. Doelpunten vielen echter niet meer, maar met een overtuigende 6-1 overwinning kan Feyenoord zich met een zeer goed gevoel gaan voorbereiden op de start van de Champions League. Dinsdag is in De Kuip Celtic de tegenstander.