Transparent
Inloggen
Sluiten

Kabelconsortium: 'We hebben te maken met afspraken die in achterkamertjes worden gemaakt'

14 september 2023 14:33 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Kabelconsortium: "We hebben te maken met afspraken die in achterkamertjes worden gemaakt"; image source: Pro Shots

Tegenover de NOS heeft een woordvoerder van het kabelconsortium dat vanaf 2025 de wedstrijden uit de Eredivisie live wil uitzenden aangegeven verbouwereerd te zijn over de berichten dat de uitzendrechten bij ESPN blijven. ""We hebben hier te maken met afspraken die worden gemaakt in achterkamertjes", aldus de woordvoerder.

Volgens de kabelaars moet de Autoriteit Consument en Markt ingrijpen. "De ACM was heel duidelijk: de toekenning van de televisierechten betaald voetbal vanaf 2025 zal via een openbare aanbesteding moeten plaatsvinden. Daarin past dus geen achterkamertjesdeal van de ECV met één partij", zo wordt aangegeven.

Het consortium vindt de bedragen van 135 miljoen euro per jaar bovendien opvallend. "Ons initiële aanbod is helder: 180 miljoen netto per jaar gegarandeerd. Dat is een veel betere optie voor clubs en voetbalfans", zegt de woordvoerder daarover. "Deze wedstrijd is nog echt niet gespeeld, wij zullen hier adequaat op reageren."

Meer op NOS.nl
Tags

achterkamertjes kabelconsortium aanbesteding achterkamertjesdeal acm adequaat consortium consument ecv eredivisie espn initiele kabelaars netto nos televisierechten toekenning uitzendrechten verbouwereerd voetbalfans

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden (gewijzigd)
Als dat via de achterkamer is geregeld hebben de kabelaars groot gelijk, een openbare aanbesteding zo moet dat.
+1/-0

10 maanden geleden
Opnieuw aanbesteden en dan kiezen ze gewoon weer voor ESPN. Het verschil in geld is waarschijnlijk geen afweging geweest om de keuze op de kabelaars te laten vallen. En volgens mij is het niet verplicht om het hoogste bod te accepteren.
+1/-0

10 maanden geleden
Degenen die de media in handen hebben, en iedereen kan raden wie dat zijn, "regelen" alles in achterkamertjes.
Zij beslissen wat voor informatie men te zien krijgt. Zij hebben de waarheid voor mensen verboden. Daarom is 99,9% wat je op tv ziet, leugens. Mocht de staat leugens op tv verbieden, dan moet je opletten wat er met de Nederlandse economie gaat gebeuren. Die zal instorten.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.134 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane babalola breedte carranza dtk geertruida gimenez hamberg hancko jong kloese koeman koopmeiners luts middenveldert mls oranje persie praag priske slot smal sobat socrates stengs sterkhouders timber ueda wieffer yoda