Transparent
Inloggen
Sluiten

'Uitzendrechten Eredivisie ook na 2025 bij ESPN'

13 september 2023 22:11 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Uitzendrechten Eredivisie ook na 2025 bij ESPN"; image source: Pro Shots

De rechten om de wedstrijden uit de Eredivisie live uit te mogen zenden blijven na 2025 in handen van ESPN. Dat meldt De Telegraaf. De Eredivisie CV heeft met de zendermaatschappij een akkoord bereikt over een nieuw contract dat in zal gaan als de huidige verbintenis in 2025 afloopt. Voor nog eens vijf seizoenen zullen de wedstrijden op dezelfde plek uitgezonden gaan worden.

De Amerikaanse sportzender zal jaarlijks 135 miljoen euro gaan betalen voor de uitzendrechten en bovendien keert het over twee delen ook een tekenbonus uit van 70 miljoen euro. De clubs ontvangen nu nog jaarlijks zo'n 80 miljoen euro.

Een consortium van kabelmaatschappijen bracht in april van dit jaar nog een bod uit van minimaal 180 miljoen euro per jaar. Bij het doorrekenen hiervan kwamen echter verborgen kosten naar boven en sinds het laatste bod van eind mei lieten de kabelmaatschappijen nauwelijks nog iets van zich horen.

Afgesproken is bovendien dat Disney in 2030 een lening zal kwijtschelden die de ECV in 2013 aan is gegaan om de verliezen bij de start van televisiezender FOX Sports te dekken. Dit zou gaan om een bedrag van een paar honderd miljoen euro. Bovendien wordt ook contractueel vastgelegd dat alle wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie ook live uitgezonden gaan worden.

Onbekend is nog welke zender vanaf de zomer van 2025 de samenvattingen van de Eredivisie gaat uitzenden op het open net. Tot die tijd zijn die rechten in hande van de NOS.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

eredivisie espn uitzendrechten kabelmaatschappijen azerion consortium dekken disney ecv fox hande kwijtschelden lening nos samenvattingen sportzender tekenbonus telegraaf televisiezender verborgen zenden zender zendermaatschappij

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.444 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pusic slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda