Transparent
Inloggen
Sluiten

Kan Feyenoord de opmars voortzetten na het interlandweekend?

Dit artikel is een advertentie.

13 september 2023 17:02

Kan Feyenoord de opmars voortzetten na het interlandweekend?; image source:

Feyenoord keert terug vanuit het interlandweekend met een thuiswedstrijd in een ongetwijfeld kolkende Kuip. De regerend landskampioen van de Eredivisie speelt zaterdagmiddag 16 september om 16.30 uur de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen, dat na een flitsende competitiestart tweemaal achter elkaar verloor. Feyenoord had juist de stijgende lijn te pakken en kijkt met een schuin oog naar de wedstrijd van dinsdagavond, tegen Celtic.

De opdracht voor Feyenoord in de openingswedstrijd in de vijfde speelronde van de Eredivisie is duidelijk: drie punten pakken tegen sc Heerenveen en bovendien heel blijven voor de rentree in de UEFA Champions League, die voor de Rotterdammers begint met een thuiswedstrijd tegen de Schotse grootmacht Celtic. sc Heerenveen is een tegenstander die niet onderschat mag worden en snoepte vorig seizoen in Rotterdam nog twee punten af van de uiteindelijke kampioen (0-0).

Productiefste ploeg



Het verloop van de openingsfase van het seizoen was voor de ploeg van trainer Arne Slot wat stroever dan gehoopt, maar in tegenstelling tot de afgelopen seizoenen hoefde er in juli ook nog niet ‘gepiekt’ te worden in de Europese voorrondes. Als landskampioen had Feyenoord de luxe van directe plaatsing in de groepsfase. De strijd om de Johan Cruijff Schaal ging verloren tegen bekerwinnaar PSV en gelijke spelen tegen Fortuna Sittard (0-0) en Sparta Rotterdam (2-2) leverden ook niet direct paniek op.

Welkom was het wel dat er flinke uitslagen werden neergezet tegen promovendus Almere City FC (6-1) en op bezoek bij het geplaagde FC Utrecht (5-1). Met 13 doelpunten in vier wedstrijden is Feyenoord momenteel de meest productieve ploeg van het Nederlandse betaalde voetbal. Santiago Gimenez is met vijf doelpunten in vier competitieduels gedeeld topscorer van de Eredivisie. Calvin Stengs maakte één doelpunt en was al verantwoordelijk voor drie assists in competitieverband.

Tegenstander



Bij sc Heerenveen is Osame Sahraoui met drie doelpunten en een assist een belangrijke speler gebleken in de openingsfase van de competitie. Pawel Bochniewicz heeft er ook al twee doelpunten in liggen voor de Friezen, die heel sterk begonnen aan de Eredivisie met overwinningen op RKC Waalwijk (3-1) en FC Utrecht (2-0). Het team van trainer Kees van Wonderen wist de koppositie echter niet vast te houden na nederlagen tegen Sparta Rotterdam (1-3) en Go Ahead Eagles (2-3). Heerenveen staat momenteel achtste in de Eredivisie.

Het duel staat zaterdagmiddag onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. Van de voorgaande 31 thuisduels won Feyenoord er 18. Tweemaal won de uitploeg, voor het laatst in 2016. De overige 11 duels eindigden in een gelijkspel, zoals dus de editie van afgelopen seizoen (0-0). Bij sc Heerenveen is middenvelder Charlie Webster geschorst door een rode kaart in de afgelopen wedstrijd.




Discussieer mee op de forums


Tags

heerenveen eredivisie interlandweekend celtic openingsfase opmars sparta utrecht voortzetten arne bochniewicz charlie competitieduels competitiestart eagles editie flitsende fortuna gepiekt gimenez kolkende kuip manschot openingswedstrijd osame paniek pawel productiefste productieve promovendus rkc sahraoui santiago schuin slot snoepte stengs stijgende stroever topscorer uefa uitploeg webster wonderen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.451 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geeneen geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt meijer ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wereldsalaris yoda