Feyenoord verliest in eigen huis van PSV: 1-3 nederlaag

21 september 2003 14:25

Feyenoord is er niet in geslaagd om de eerste topwedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Nota bene in eigen huis werd met 1-3 van PSV verloren. Normaal gesproken presteert de club altijd goed tegen de Eindhovenaren. De kansen kwamen er uiteindelijk wel, maar de ploeg kwam uiteindelijk tekort tegen een ploeg die het net als Feyenoord van opportunistisch voetbal moest hebben.

Het werd een vechtwedstrijd in De Kuip. Al na 8 minuten leverde het opportunistische voetbal van PSV succes op. Een diepe bal van Ronald Waterreus werd door de Feyenoord verdediging verkeerd beoordeeld. Drie verdedigers gingen de lucht in en kopten de bal uiteindelijk door. Kezman was er als de kippen bij om alleen op de keeper af te gaan en met een wippertje de bal over Zoetebier in de goal te tikken. Een enorme fout van de verdediging van Feyenoord.

Na 20 minuten kwam Feyenoord op gelijke hoogte. Kuyt gaf vanaf links voor. In de verre hoek stond Buffel frank en vrij om de gelijkmaker in te tikken. De wedstrijd bleef vervolgens spannend met kansen voor beide goals. Goed werd het eigenlijk nooit, maar met het opportunitische voetbal ontstond er wel een hele leuke wedstrijd.

In de tweede helft zette het spelbeeld zich voort. Na 55 minuten was het Kezman die in buitenspelpositie een vrije trap van Robben binnenwerkte. De scheidsrechter liet het gewoon toe.

Feyenoord probeerde het vervolgens nog wel, maar PSV kreeg de grotere kansen om uit te lopen naar de 1-3 . Die 1-3 viel dan uiteindelijk toch. Lee gaf vanaf links voor. Vennegoor kreeg de bal op een meter of zeven voor de goal, maar met zijn rug naar de goal en een verdediger in zijn rug. Hij draaide echter simpel vrij van Van den Berg en schoot hard in de verre bovenhoek, onhoudbaar voor Zoetebier.

Er was nog wel een slotoffensief van de Rotterdammers, maar bij de 1-3 was de spanning wel weg. temmink wilde daarbij vanmiddag ook niet meewerken. Waar de buitenspelgoal gewoon werd goedgekeurd, maakte Feyenoord ook aanspraak op een penalty.