Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Je ziet vandaag wat dit team allemaal kan'

3 september 2023 14:58

Feyenoord heeft zondagmiddag met 1-5 gewonnen van FC Utrecht. Deze ruime overwinning kwam tot stand via doelpunten van Gimenez (2), Stengs, Ueda en Minteh. Trainer Arne Slot bij na de wedstrijd te zien bij ESPN en daar kreeg hij de vraag welke goal de mooiste was.

"De 1-2 en de 1-4 waren prachtige aanvallen. Het is mooi om te zien dat we onze kansen om weten te zetten naar goals. Als ik kritisch mag zijn, zie je dat we in de eerste helft echt veel en veel beter zijn, maar dat we geen afstand nemen en uit een corner die 1-1 tegen krijgen. Verder stemt de wedstrijd me natuurlijk tevreden."

Bij Feyenoord debuteerde Luka Ivanusec. Hierover sprak Slot vol lof: "Het was een goed debuut. Je hebt vooral gezien dat dit elftal nu een week of twee met elkaar traint. Dan zie je wat we kunnen en dat we onze kansen kunnen omzetten in doelpunten. Dan is het jammer dat we de eerste twee wedstrijden niet hebben kunnen winnen. Maar het wachten op Ivanusec was het wel waard, want je hebt gezien hoe hij speelde. Op 10 heeft Calvin het ook goed gedaan vandaag en ook Lingr had een mooie assist. Luka is een vaardige, volwassen speler die veel stabiliteit heeft in zijn prestaties. Dat onderscheid hem om dit moment van de andere vleugelaanvallers."

Ook ging Slot in op de kleine blessure van Gimenez: "In de rust liet hij zich al behandelen. De komende dagen zal bepaald moeten worden of hij gaat afreizen naar Mexico. Als we het zouden afraden, is dat maar één deel van het verhaal. Je hebt ook de speler en de bond nog. Het belangrijkste is dat hij gewoon fit moet zijn."

Een aantal spelers gaan komende week spelen voor hun land. Daar had Slot het volgende over te melden: "Als ik had mogen kiezen, was ik graag op het veld blijven staan met alle jongens. Jammer dat ze uitvliegen, maar van de andere kant is het ook goed dat we goede spelers hebben die zich doorontwikkelen tot international. Over het eerste blok ben ik teleurgesteld over het resultaat, met vier verliespunten. Ik denk dat dit Feyenoord niet had gelijkgespeeld bij Sparta."




Discussieer mee op de forums


Tags

slot arne gimenez ivanusec luka afraden behandelen espn lingr mexico minteh omzetten onderscheid sparta stengs ueda uitvliegen utrecht vaardige verliespunten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot beelen bijlow driessen dtk geluisterd gio gunnen kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meijer middenveldert oosting pastoor podcast pusic slot sobat streuer trauner twente voortzetten wehave yoda