Feyenoord wint overtuigend in De Galgenwaard

3 september 2023 14:14

Feyenoord wint overtuigend in De Galgenwaard; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op overtuigende wijze gewonnen. In de Domstad werd het 1-5, dankzij doelpunten van Gimenez (2), Stengs, Ueda en Minteh. Bij Feyenoord maakten Luka Ivanusec en Ondrej Lingr hun eerste officiële minuten.

Voor aankoop Luka Ivanusec was er meteen een basisplek ingeruimd door Arne Slot. Dit ging ten koste van Minteh, die op de bank plaats moest nemen. Feyenoord begon goed, want het kwam al na 8 minuten op voorsprong via Gimenez. Een lange bal van Hancko werd verkeerd ingeschat door Stengs én een FC Utrecht-verdediger, waardoor Gimenez vrij eenvoudig onder doelman Barkas de 0-1 kon inkoppen. Heel lang kon Feyenoord echter niet genieten van de voorsprong, want via Ryan Flamingo kwam FC Utrecht in de 19e minuut langszij.

Ook FC Utrecht kon echter niet lang genieten van hun doelpunt, want via Calvin Stengs werd het nog voor het half uur 1-2. Een groot aandeel in dit doelpunt was weggelegd voor Ivanusec, want dankzij zijn prachtige steekpass kwam Stengs oog in oog met Barkas. Hierdoor ging Feyenoord met een voorsprong de rust in.

Na de pauze was het al binnen 40 seconde raak voor de Rotterdammers. Gimenez frommelde zich langs twee Utrecht verdedigers en schoot de bal onder Barkas door, die er alles behalve goed uit zag bij dit schot. Slot bracht met Ueda en Minteh nieuwe aanvallers in de ploeg en ook dat bleek een goede ingreep. De Japanner maakte in de 70e de 1-4 na een formidabele aanval over meerdere schijven. De assist kwam uiteindelijk op naam van Stengs en Ueda haalde de trekker over.

In de slotfase kwamen Nieuwkoop, Zerrouki en Lingr in de ploeg voor Trauner, Stengs en Timber. Veel gebeurde er op het veld eigenlijk niet meer, maar toch kwam er nog een Rotterdams slotakkoord. In de allerlaatste actie van de wedstrijd omspeelde Yankuba Minteh de doelman en schoot eenvoudig de 1-5 in het lege doel. Direct na deze treffer was de wedstrijd afgelopen.

Volgend weekend is er geen voetbal in de Eredivisie. Op zaterdag 16 september hervat Feyenoord de competitie met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Aanvang van die wedstrijd is om 16:30 uur.