Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord haalt uit met ruime winst tegen Almere City

27 augustus 2023 18:44
Foto: Pro Shots

Feyenoord haalt uit met ruime winst tegen Almere City; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag een ruime overwinning weten te behalen. In De Kuip werd Almere City met 6-1 verslagen. Santiago Gimezinez maakte twee doelpunten, terwijl ook Igor Paixao, Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer en Quinten Timber tot scoren kwamen.

Al na vier minuten deed Feyenoord wat het in de eerste thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard niet wist te doen: scoren. Een prachtige actie en dito assist van Quinten Timber werd via de paal binnen geschoven door Santiago Gimenez. Vrijwel direct na de 1-0 sloeg de bliksem toe in Rotterdam: de wedstrijd werd voor een klein uur gestaakt wegens het noodweer.

Na de hervatting duurde het opnieuw niet lang voor Feyenoord wist te scoren, al had Almere City hiervoor een goede kans gemist via Robinet. Aan de andere kant was het Igor Paixao die een teruggelegde voorzet van Calvin Stengs hard en laag in de korte hoek binnen schoof. Na ruim een kwartier spelen was Mats Wieffer dicht bij de 3-0, maar zijn schot eindigde op de lat. Toch werd het binnen 20 minuten alsnog 3-0 via Geertruida. De verdediger bekroonde een prachtige pass van Trauner met een doelpunt, door de bal onder Bakker door te schieten. Niet veel later miste Robinet opnieuw een dot van een kans, door zo'n beetje vanaf de doellijn naast te schieten. De ruststand bleef daarmee op 3-0 staan.

Vijf minuten na rust kwam Feyenoord op 4-0 via Wieffer, die uit een corner knap binnen volleerde met zijn mindere linkerbeen. Na een uur spelen was Geertruida dicht bij zijn tweede van de middag, maar zijn poging eindigde op de buitenkant van de paal. Toch werd het niet veel later 5-0, door een benutte penalty van Gimenez, die zelf werd neergehaald door Duijvestijn. Hierna mocht middenvelder Gjivai Zechiël zijn officiële debuut maken voor Feyenoord, toen hij inviel voor Hartman.

Vlak voor tijd deed Almere City nog wat terug, toen het de 5-1 maakte via Ritmeester van de Kamp. In blessuretijd herstelde Feyenoord de marge van vijf, via Quinten Timber. De uitblinker van de dag mocht daarmee zijn naam ook nog op het scoreformulier laten noteren, doordat hij de rebound van een schot van Zerrouki binnen schoot. Het was een ruime overwinning voor Feyenoord, die gezien de kansen eigenlijk nog hoger uit had kunnen vallen, maar waarmee men het vertrouwen zeer zeker heeft hersteld.

Volgende week speelt Feyenoord de competitiewedstrijd in en tegen Utrecht. In De Galgenwaard wordt om 12:15 uur afgetrapt.




Discussieer mee op de forums


Tags

geertruida timber wieffer gimenez igor mats paixao robinet santiago bakker bekroonde bliksem dito doellijn dot duijvestijn fortuna galgenwaard gimezinez gjivai hartman herstelde inviel kuip linkerbeen noodweer noteren poging rebound ritmeester schoof scoreformulier stengs teruggelegde trauner utrecht volleerde zechiel zerrouki

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot beelen bijlow brands driessen geluisterd gio gunnen kasperk kloese kraaij kraay lingr liverpool meijer middenveldert oosting pastoor podcast pusic slot sobat trauner twente voortzetten wehave yoda