Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord speelde nog niet eerder tegen Almere City

25 augustus 2023 14:57

Zondagmiddag komt Feyenoord weer in actie in de Eredivisie als de thuiswedstrijd tegen Almere City op het programma staat. De promovendus kent een moeizaam debuut op het hoogste niveau en verloor de eerste twee wedstrijden van dit seizoen.

Voor Feyenoord wordt het zondag de eerste officiële wedstrijd in de historie tegen Almere City of voorloper FC Omniworld. De club is in 2001 pas opgericht en kwam in 2005 in het betaald voetbal terecht. Afgelopen seizoen promoveerde het voor het eerst in de clubhistorie naar de Eredivisie, maar ook in de beker speelde Feyenoord nog nooit tegen de jongste profclub van Nederland.

Almere City promoveerde naar de Eredivisie door afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie op de derde plek te eindigen op ruime afstand van Heracles Almelo en PEC Zwolle. De ploeg won bovendien ook een van de periodekampioenen. In de promotie play-offs werd eerst FC Eindhoven uitgeschakeld, waarna via strafschoppen ook VVV werd uitgeschakeld. In de finale wachtte eredivisionist FC Emmen, maar Almere City won beide duels en dwong daarmee de promotie af.




Tags

eredivisie promotie almelo emmen eredivisionist heracles historie nederland omniworld pec periodekampioenen promovendus vvv wachtte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.454 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pastoor podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wehave yoda