Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Het was een bevestiging van waar we voorlopig voor staan'

20 augustus 2023 17:07

Feyenoord heeft zondagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen stadsgenoot Sparta. Nadat de thuisploeg op een 2-0 voorsprong was gekomen, kon Feyenoord uiteindelijk nog een gelijkspel uit het vuur slepen door doelpunten van Gimenez en Sauer. Trainer Arne Slot deed na de wedstrijd zijn verhaal bij ESPN.

Om te beginnen kreeg Slot de vraag wat hij wijzer is geworden na vandaag: "Het was een bevestiging van waar we voorlopig voor staan. We hebben moeite om het vele balbezit om te zetten naar kansen. Alleen vandaag hebben we te vaak de bal weggegeven aan de tegenstander, die zo kon counteren. Daarnaast heb ik wel weer een team gezien dat er tot het einde voor blijft knokken."

Vervolgens ging Slot in op het spelbeeld: "In de eerste helft hebben we veel de bal gehad en hebben we Sparta achter de bal aan laten lopen. Dan is zo'n tegenstander tegen het einde aardig vermoeid. Met frisse buitenspelers, die voor veel dreiging zorgden, hebben we het in de slotfase kunnen omdraaien. Sauer en Minteh hebben we de kans gegeven om zich te bewijzen. Leo heeft wel wat overeenkomsten met Idrissi. Het is ontzettend knap om als 17-jarige zo te trainen en te laten zien dat je het niveau aan kunt. Hij heeft een aantal geweldige acties gehad en voor dreiging gezorgd. Dat is wat je van een buitenspeler verlangt."

De oefenmeester gaf tenslotte ook aan waar de pijnpunten liggen bij het huidige Feyenoord: "We zijn nog zoekende naar het balbezit omzetten in kansen. Ook in de eerste helft kan ik je momenten laten zien waar we op de zijkanten doorkomen. Daar moeten we alleen meer gaan creëren. Vandaag stonden we ook in de restverdediging vaak niet goed. In de slotfase hebben we met een stukje powerplay nog wat geforceerd, maar in de 70 minuten daarvoor hadden we meer moeten creëren. Het is zeer teleurstellend dat we de eerste twee wedstrijden gelijkspelen. Vandaag hebben we veel de bal gehad, maar heeft dat te weinig geleid tot kansen. Ik kan de jongens mentaal en fysiek wel een groot compliment geven voor de slotfase."




Tags

slot arne dreiging sauer sparta buitenspelers counteren doorkomen espn geforceerd gelijkspelen gimenez idrissi leo minteh oefenmeester omzetten powerplay spelbeeld vuur wijzer zoekende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.461 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot beelen bijlow brands driessen geluisterd gio gunnen kasperk kloese kraaij kraay lingr liverpool meijer middenveldert oosting pastoor podcast pusic slot sobat trauner twente voortzetten wehave yoda