Transparent
Inloggen
Sluiten

Sauer schiet Feyenoord in blessuretijd naast Sparta

20 augustus 2023 16:24
Foto: Pro Shots

Sauer schiet Feyenoord in blessuretijd naast Sparta; image source: Pro Shots

In een teleurstellende Rotterdamse derby heeft Feyenoord met 2-2 gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam. Na een 2-0 achterstand door twee doelpunten van Brym, kwam Feyenoord langszij via Gimenez en Sauer. Gezien het spelbeeld had Feyenoord geen recht op de zege en moet het genoegen nemen met opnieuw een gelijkspel.

Feyenoord had in de eerste helft wat vaker de bal dan Sparta, maar daar had de thuisclub geen moeite mee. Het liet Feyenoord aan de bal en hield de verdediging compact bij elkaar. Het was voor Feyenoord daardoor lastig om wat te creëren, al lag het baltempo daar ook veel te laag voor. Tel daar een gebrek aan creativiteit bij op en je krijgt een tamelijk machteloos Feyenoord. Verder dan wat afstandsschoten van Paixao en Jahanbakhsh kwam het niet. Tot overmaat van ramp kwam het zo'n vijf minuten voor rust ook nog eens op achterstand. Een voorzet vanaf rechts werd goed gecontroleerd en binnengeschoten door Brym, die op te grote afstand werd gedekt door Beelen.

Na rust bracht Arne Slot twee verse krachten in het veld met Leo Sauer en Gernot Trauner. Ondanks een wat frisser spelend Feyenoord, moest het bij de eerste echte counter van Sparta de 2-0 slikken. Opnieuw was het Brym die de trekker overhaalde. Na de 2-0 ging Feyenoord meer risico nemen en bracht het Ueda en Minteh voor Hartman en Stengs.

Pas in de 77e minuut kwam Feyenoord tot scoren via Gimenez. Nadat eerder een doelpunt van Minteh wegens buitenspel was afgekeurd, bleef deze wel staan. De voorzet van Paixao was prima en werd goed ingekopt door de Mexicaan. In de slotfase had Feyenoord een sterk overwicht, al was Sparta het dichtst bij doelpunten via vlijmscherpe counters. Toch kwam Feyenoord nog op gelijke hoogte. In de blessuretijd was het de 17-jarige Leo Sauer die de bal prachtig hoog in de touwen schoot achter doelman Olij. Daardoor hield Feyenoord toch nog een punt over aan de Rotterdamse derby.

Volgende week speelt Feyenoord de thuiswedstrijd tegen promovendus Almere City.




Discussieer mee op de forums


Tags

sparta sauer brym derby gimenez leo minteh paixao arne baltempo beelen binnengeschoten compact counter counters dichtst frisser gecontroleerd gedekt gernot hartman ingekopt jahanbakhsh krachten langszij machteloos olij overhaalde overmaat promovendus ramp slikken slot spelbeeld spelend stengs thuisclub trauner trekker ueda vlijmscherpe

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pastoor podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wehave yoda