Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Wacht ons nu weer een dramaseizoen?

14 augustus 2023 12:50
Foto: Pro Shots

COLUMN: Wacht ons nu weer een dramaseizoen?; image source: Pro Shots

Beste Feyenoord-vrienden,

Het is nu zaterdagavond 12 augustus. Mijn zesenzeventigste verjaardag is bijna voorbij. Morgen start naast de reeds vanavond begonnen directe concurrentie ook voor Feyenoord de competitie met een thuiswedstrijd. Tegen Fortuna Sittard. Ooit als Fortuna’54, toen nog in Geleen spelend lang geen eitje als tegenstander (we verloren er in 1957 in De Kuip de bekerfinale met 2-4 tegen na een 2-1 ruststand) , maar ook als latere fusieclub niet altijd.

Bijvoorbeeld op 29 oktober 1997 verloren we kansloos in De Kuip met 1-3, Geert Meijer (dus niet Gerard Meijer voor wiens achtentachtigste verjaardag gistermiddag uitbundig met clubsjaals werd gezwaaid) was toen onze interim-hoofdcoach. Nou stonden in dat Limburgse elftal destijds behalve irritante plaaggeest en goalgetter Ronald Hamming ook niemand minder dan Kevin Hofland , Mark van Bommel en Patrick Paauwe in de basis. Maar ook Roberto Lanckohr die ons al eens op 15 maart 1992 namens MVV in De Kuip de das had omgedaan (mede waardoor we de titel verspeelden) en later nog een jaartje bij de Zwartrokken balde.

Maar we hoeven helemaal niet ver naar het verleden terug te gaan om minder goede thuisresultaten tegen de jongens uit het bronsgroen eikenhout tegen te komen. Want in het vorige seizoen, ons zestiende kampioensvoetbaljaar, bleven we op 22 oktober 2022 ook op een remise van 1-1 tegen de groen-gelen steken.

Inmiddels wordt voor Feyenoord al een soort van figurantenrol voorspeld voor het nu gestarte seizoen.
Databureau Gracenote voorspelt nieuwe kampioen in de Eredivisie; flinke daling Feyenoord

Het is nu zondagavond 13 augustus. De wedstrijd tegen Fortuna is gespeeld en sluit naadloos aan bij de beide voorafgaande thuiswedstrijden (de oefenwedstrijdjes en die om des keizers baard tegen Benfica niet mee gerekend) tegen achtereenvolgens Vitesse (0-1) en PSV (eveneens 0-1). Wat het Legioen vanmiddag te zien kreeg was ronduit een baggerwedstrijd met wat kleine oplevingentjes. En of de duvel er dan mee speelt was de arbitrage inclusief de VAR minstens zo dramatisch.

Dieperink trok geel voor Nieuwkoop en op advies van de VAR werd dat rood. Later in de wedstijd wees Dieperink na een overtreding tegen de doorgebroken Gimenez resoluut naar de stip. Maar daar stak de VAR een stokje voor. Uiteraard weer in het nadeel van Feyenoord. Maar die overtreding was minstens op de doellijn zo niet voorbij de doellijn gemaakt (het uitgestoken rechterbeen waarover Gimenez viel lag zelfs binnen de zestienmeterlijn) dus in beide gevallen was dat een pingel.

In beide omstreden situaties, bij de gele kaart voor Nieuwkoop die nadien in rood werd gemetamorfoseerd en bij de ingetrokken strafschop en het geel dat geel bleef ondanks een overtreding tegen een doorgebroken speler nam Dieperink zelf niet de moeite om de situaties via het scherm waar te nemen. Als er dik verdiende donkerrode kaarten uitgedeeld hadden moeten worden waren het arbiter Dieperink en VAR-gluurder Jochem Kamphuis.

Maar dat we het ten derde male thuis hebben laten liggen zonder ook maar één keer in 270 minuten tijd te scoren ligt uiteraard niet aan welke scheidsrechter dan ook. Daar heeft Arne Slot gelijk in. De hoofdcoach heeft het nog lang niet op orde met zijn selectie en daar is hij primair verantwoordelijk voor.

De productiviteit van de aanval alsmede de creativiteit op het middenveld geven zwaar te denken. De “deskundigen” staan nu al in de rij om Feyenoord als favoriet af te schminken en hun voor de hand liggende argumenten in combinatie met een flinke portie opportunisme zijn daartoe de munitie. Volgende week de derby op het Kasteel. Blij dat ik daar niet bij ben. Lol!

Nee, ik zal Gerard Cox nu maar even niet citeren. Maar gelijk had ie wel. En zijn vaak geuite verzuchting dreigt voor dit seizoen weer heel actueel te worden, al hoop ik in hemelsnaam van niet!

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart
Tags

dieperink var fortuna kuip column doellijn dramaseizoen gerard gimenez meijer nieuwkoop achtentachtigste arbitrage arne baard baggerwedstrijd balde bekerfinale benfica bommel bronsgroen clubsjaals cox daling das databureau derby deskundigen donkerrode duvel eikenhout eitje eredivisie figurantenrol fusieclub geert geleen gelen gemetamorfoseerd gestarte geuite gezwaaid gistermiddag gluurder goalgetter gracenote groen hamming hemelsnaam hofland ingetrokken irritante jochem kamphuis kampioensvoetbaljaar keizers lanckohr legioen munitie naadloos nadien oefenwedstrijdjes omgedaan oplevingentjes opportunisme paauwe pingel plaaggeest portie primair productiviteit rechterbeen remise scherm schminken slot spelend thuisresultaten titel verspeelden vitesse voorspeld voorspelt wedstijd zesenzeventigste zestienmeterlijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.891 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane agema arneslot belgie coalitie dijk drugssquare dtk gedragsproblemen geert geertruida gekke gimenez intensiteit kloese minister muscat nederland oppositie praag priske pvda sahin slot smal sparta timmermans wilders willykment yoda