Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Ik kan de jongens niets verwijten'

13 augustus 2023 18:05

Feyenoord is de Eredivisie begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen Fortuna Sittard. Een vroege rode kaart voor Bart Nieuwkoop was hierin een belangrijke factor. Trainer Arne Slot werd bij ESPN gevraagd of deze rode kaart de hoofdoorzaak van het puntenverlies was:

"Zo simpel is het niet. Door de beslissing van de scheidsrechter verlies je geen punten, dat doe je zelf. We hebben met 10 man nog steeds kansen gehad om drie punten te halen. Ik kan de jongens niets verwijten, we zijn blijven vechten. Met 11 tegen 11 wil je meer kansen voor ons zien. Ik vind dat we daarin te weinig hebben gecreëerd. Met 10 man hebben we er alles aan gedaan en kan ik ze niets verwijten. Normaal gesproken kunnen we in de slotfase nog wel powerplay spelen, maar dat ging nu niet meer gezien het ondertal."

Vervolgens gaf de trainer zijn mening over de rode kaart voor Bart Nieuwkoop: "Ik denk dat het wel terecht is. De vraag is of hij zo diep op het veld zo agressief het duel in moet gaan. Ik kon me wel vinden om de rode kaart te geven. In de tweede helft ervaarden wij dat er een doorgebroken speler was bij ons (Gimenez, red.), maar uiteindelijk beslist de arbitrage. Op het moment dat het 0-0 staat, hoop je op zo veel mogelijk minuten blessuretijd. In de blessuretijd zelf werd er ook weer veel tijd gerekt. Een doelpunt hing dan ook niet in de lucht."

Tenslotte werd Slot gevraagd naar zijn wissel na de rode kaart (Beelen voor Zerrouki, red.): "Ik ging eerst met Mats centraal achterin spelen. Ik wilde een centrale verdediger brengen omdat zij een kopsterke spits hebben. Beelen is ook gewend om 1-op-1 te spelen. We kozen ervoor om Mats te laten staan gezien zijn loopvermogen, ook al speelde hij geen goede eerste helft. Die keuze rechtvaardigde hij in de tweede helft wel. De wedstrijd leek op veel wedstrijden van vorig seizoen. Toen konden we vaak nog een goal forceren met extra aanvallers, maar dat ging nu moeilijker doordat we met 10 man speelden. Een valse start is een understatement. Het is zwaar teleurstellend dat je zowel de Johan Cruijff Schaal als de eerste competitiewedstrijd in De Kuip niet wint."
Discussieer mee op de forums


Tags

slot arne beelen mats nieuwkoop arbitrage eredivisie ervaarden espn factor fortuna gerekt gimenez hoofdoorzaak kopsterke kozen kuip lucht ondertal powerplay puntenverlies rechtvaardigde understatement zerrouki

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.630 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna carranza caru containers eredivisie excelsior geertruida gijs groen jon kraaij mats milambo orban oussama rusland smal socrates timber trump twente ueda westen wieffer willykment