Transparent
Inloggen
Sluiten

Tiental Feyenoord in seizoensopening niet voorbij Fortuna Sittard

13 augustus 2023 16:38
Foto: Pro Shots

Tiental Feyenoord in seizoensopening niet voorbij Fortuna Sittard; image source: Pro Shots

Feyenoord trapt het seizoen af met puntverlies. Zondag speelde de regerend landskampioen in eigen Kuip tegen Fortuna Sittard. Halverwege de eerste helft moest Bart Nieuwkoop het veld verlaten met een rode kaart, waardoor het elftal zich tot tiental gereduceerd zag. Het lukte de Rotterdammers daarna niet meer om hun organisatie op te zetten en tot echte kansen te komen.

Het Rotterdamse voetbalseizoen werd geopend met een eerbetoon aan clubiconen Peter Houtman - wiens stem al 25 jaar door de speakers van de Kuip galmt - en Gerard Meijer, die 50 jaar verzorger is geweest bij de club en dit weekend zijn 88e verjaardag vierde. Een groot spandoek en honderden sjaals en handdoeken versierden de tribunes, terwijl duizenden kelen het nieuwe seizoen hartelijk toezongen.

De openingswedstrijd begon met een kleine wijziging ten opzichte van de voorbereiding. Op het veld mocht Timber als nummer tien aantreden, waardoor Stengs naar rechtsbuiten verschoof en Jahanbakhsh op de bank moest plaatsnemen. Feyenoord begon wat tam aan de wedstrijd en liet zich pas na een kleine tien minuten spelen voor de eerste keer zien voor het doel van Fortuna Sittard. Daar bereikte de lage voorzet van Bart Nieuwkoop echter geen Feyenoorder maar Fortuna-verdediger Pinto. Tien minuten later was het weer Nieuwkoop die de bal voor het Limburgse doel wist te krijgen. Bij de tweede paal dook Igor Paixão op om Feyenoord op voorsprong te koppen, maar zijn inzet verdween rakelings langs het doel van Ivor Pandur.

Een kleine vijf minuten later moest Feyenoord ineens verder met tien man. Nieuwkoop stond op de enkel van Cordoba en kreeg daar geel voor, maar scheidsrechter Dieperink besloot deze na het bekijken van videobeelden om te wisselen voor een rode prent. De resterende twintig minuten van de eerste helft werd het vooral overleven voor Feyenoord, waar Slot ondertussen Zerrouki had gewisseld voor Beelen. De Rotterdammers speelden slordig en meerdere spelers haalden hun niveau bij verre na niet. Door een sterke reflex van Bijlow, die oog-in-oog kwam te staan met een aanvaller van Fortuna, lukt het Feyenoord om de rust te behalen zonder tegentreffer: 0-0.

Zou het met tien man nog gaan lukken om een resultaat te behalen? Dat was de prangende vraag aan het begin van de tweede helft. Terwijl Fortuna Sittard wat kansjes bij elkaar sprokkelde, lukte het Feyenoord niet om georganiseerd te spelen. Slordigheden en balverlies kwelden het team van Slot. Hoewel niemand heel balvast speelde, was het met name Mats Wieffer die geen enkele bal in de ploeg leek te kunnen houden. Even leken de kansen Feyenoord goedgezind, toen Santiago Giménez in de zestien werd neergehaald. De bal ging op de stip, tot de VAR constateerde dat de overtreding niet in, maar nabij de zestien had plaatsgevonden. Met de vrije trap die volgde, wist Feyenoord het tij echter niet te keren.

In de laatste twintig minuten kwamen Ueda en Jahanbakhsh erin voor Hartman en Timber. De wens om te scoren was er bij Feyenoord, maar de uitvoering liet te wensen over. Even leek het zelfs helemaal mis te gaan voor de Rotterdammers, toen Bijlow uitgleed en hij daarmee alle ruimte liet aan Cordoba om Feyenoord op achterstand te schieten. De alerte Beelen was gelukkig nog op tijd om de bal van de doellijn af te halen en voorkwam daarmee een nederlaag. Ondanks zeven minuten extra speeltijd, lukte het de tien van Feyenoord niet om nog tot scoren te komen. Daarmee werd de wedstrijd met gelijke stand beslist en leverde de openingspot slechts één puntje op voor de regerend landskampioen.

Volgende week zondag 20 augustus is het eerste Rotterdamse treffen. Feyenoord speelt dan om 14:30 tegen Sparta Rotterdam in het Kasteel.
Discussieer mee op de forums


Tags

fortuna nieuwkoop beelen bijlow cordoba jahanbakhsh kuip seizoensopening slot timber aantreden alerte balvast balverlies clubiconen dieperink doellijn dook duizenden eerbetoon galmt gerard gereduceerd gimenez goedgezind handdoeken hartman houtman igor ivor kansjes kelen kwelden mats meijer nabij openingspot openingswedstrijd paixao pandur pinto prangende prent puntje rakelings santiago sjaals slordigheden spandoek sparta speakers stengs tam toezongen ueda uitvoering var verschoof versierden verzorger voorkwam wieffer zerrouki

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 29.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane agema arneslot belgie coalitie dijk drugssquare dtk gedragsproblemen geert geertruida gekke gimenez intensiteit kloese minister muscat nederland oppositie praag priske pvda sahin slot smal sparta timmermans wilders willykment yoda