Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Nog steeds geen groot positief nieuws van het front

24 juli 2023 11:16
Foto: Pro Shots

COLUMN: Nog steeds geen groot positief nieuws van het front; image source: Pro Shots

Beste Feyenoord-vrienden,

Alweer een week voorbij van de zogeheten komkommertijd dan wel de zomertransferperiode maar er is nog steeds geen groot bemoedigend nieuws van het front, Althans niet in positieve zin. Er wordt wel volop getrokken aan onze spelers, nu weer aan Danilo. De Telegraaf en het AD, ooit de nummers één en twee als grootste dagbladen van Nederland, spreken elkaar daaromtrent voor 100 % tegen, dus wat klopt er en wat is er uit de lucht gegrepen?

Persoonlijk zou ik het na Kökcü de tweede blunder vinden om Danilo voor zes miljoen bijna cadeau te geven aan Glasgow Rangers en in flagrante strijd met de (vrij vertaalde) verklaring van Te Kloese dat de tijd voorgoed voorbij is dat potentiële topspelers bij Feyenoord voor een relatieve appel en ei zijn weg te grissen.

Wat nog veel meer prioriteit heeft dan het aanzienlijk duurder verkopen van veelbelovende eigen spelers is het nu zo snel mogelijk zélf ophalen van sterkmakers. De ruime nederlaag tegen de huidige nummer zeven van de Bundesliga, TSG 1899 Hoffenheim uit het zuid-westen van de onze oosterburen, kan daartoe als een dringende waarschuwing worden gezien.

Natuurlijk, ook wat de nu al beschikbare selectie betreft zijn we nog steeds niet op oorlogssterkte. Zo ontbreken Santiago Giménez en Gernot Trauner nog steeds en dat is toch een flinke aderlating. En Bijlow werd vervangen door Timon Wellenreuther. Nu heeft die laatste vorig seizoen op een cruciaal moment toch zijn klasse getoond dus of dat zo’n verzwakking was valt nog te bezien.

In ieder geval kunnen we na de matige verrichtingen tegen achtereenvolgens Union Saint Gilloise en Hoffenheim concluderen dat we er nog lang niet zijn indien we weer serieus mee willen doen om de volgende landstitel.

Wat de verdere toekomst van Feyenoord betreft blijf ik mij toch grote zorgen maken, ook al is die toekomst voor mij persoonlijk gezien mijn gevorderde leeftijd niet zo heel lang meer. Onlangs appte een medesupporter die met diens echtgenote altijd vóór mij zit in vakkie UU dat ik mij, gezien al mijn activiteiten als gemeenteraadslid en multifunctioneel kaderlid van Neerlands veruit grootste vakbond, nu toch al spekkoper mag noemen daar allemaal fysiek en geestelijk nog toe in staat te zijn. Naast mijn even rijke privéleven met mijn naaste familie, mijn zeer dierbare kleindochter van vijf jaar en mijn hobby’s, waarvan deze wekelijkse column er natuurlijk één van is.

Maar Feyenoord zit heel diep in mijn ziel verankerd en ik kan dus alleen maar hopen en wensen dat het tot in lengte van jaren goed blijft gaan met onze dierbare club. En dat er toch een keer een oplossing komt voor het zwaar gedateerde stadion, het zij door renovatie hetzij door een geheel nieuw onderkomen. Dat is en blijft een uiterst gevoelig dossier en eerlijk gezegd kan het mij anno 2023 niet meer zo veel schelen voor welke optie wordt gekozen (aan beide kleven voor- en nadelen) als er maar wat gebeurt.

Nu zijn er alleen maar miljoenen verkwist en verkwanseld aan vastgelopen en voorlopig afgelegde dan wel opgeborgen dossiers, maar uiteindelijk is dat toch jezelf voor de gek houden. Ik begrijp heel goed dat grote ambities gekoppeld aan loodzware innovatie- of vervangingsinvesteringen zichzelf heel moeilijk zullen terug verdienen.

Op eigen kracht gaat dat zeker niet lukken en stevent de club wellicht op een onafwendbaar faillissement af. En dan kiest zo’n bestuur met de uitgenaste Dennis te Kloese voor de tegeltjeswijsheid dat het betere soms de vijand is van het goede. Echter, doorgaan op deze weg van stilzitten en wegkijken betekent dat de verkrotting almaar groter zal worden en dat is toch een Feyenoord onwaardig sluipend proces. En ook wat de gemeente Rotterdam betreft, want daar gaat ook niets van uit stel ik vanuit mijn selectieve waarneming vast.

Maar misschien beweegt er in stilte wel van alles rond dit dossier en word ik als eenvoudige supporter niet gehinderd door enige inside information. Ik hoop dat eigenlijk stiekem, wellicht tegen beter weten in!

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart
Discussieer mee op de forums


Tags

column front danilo dossier hoffenheim kloese aderlating afgelegde almaar anno appel appte bemoedigend bestuur beweegt bijlow bundesliga cadeau daaromtrent dagbladen dossiers echtgenote faillissement geestelijk gehinderd gemeente gemeenteraadslid gernot gevorderde gilloise gimenez glasgow grissen hobby information innovatie kaderlid kleindochter kleven kokcu komkommertijd landstitel lucht medesupporter multifunctioneel nederland neerlands onafwendbaar onderkomen oorlogssterkte oosterburen opgeborgen potentiele priveleven rangers renovatie santiago schelen selectieve sluipend spekkoper sterkmakers stevent stilte stilzitten tegeltjeswijsheid telegraaf timon trauner tsg union vakbond vakkie verkrotting verkwanseld verkwist vertaalde vervangingsinvesteringen verzwakking vijand voorgoed waarneming wegkijken wellenreuther westen ziel zomertransferperiode

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico beelen benita depay dumfries dutch frankrijk frimpong gakpo geertruida girona hancko jbjerg koeman kuip liverpool madrid montevideo nederland oranje rodriguez simons sobat stengs trauner veerman wieffer wijnaldum