Opnieuw puntverlies Feyenoord; 2-2 in Alkmaar

14 september 2003 14:23

Feyenoord is er niet in geslaagd de uitwedstrijd in Alkmaar tegen AZ winnend af te sluiten. Het duel eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. In een voor objectieve toeschouwers boeiend duel scoorde Kuijt twee keer en had hij in de slotminuut de winnende treffer op de voet. Zijn schot verdween op de paal. Wijker kreeg vlak na rust zijn tweede gele kaart en moest daardoor van het veld.

Bert van Marwijk had een noodzakelijke verrassing in petto in zijn beginopstelling. Van Wonderen ontbrak wegens familie-omstandigheden. Hij werd vervangen door Acuna.

De ploeg kwma al binnen 10 minuten op voorsprong. lazovic kon alleen met een overtreding door Wijker gestopt worden in het strafschopgebied. Dat betekende geel en een penalty voor Feyenoord. Kuijt benutte het buitenkansje feilloos en tekende daarmee zijn eerste treffer voor Feyenoord aan.

Binnen een paar minuten stond AZ al weer gelijk. Bij een vrije trap werd Van Galen volleidg vrijgelaten. Die tikte het balletje met d epunt langs Zoetebier voor de 1-1.

Vlak voor rust stopte Zoetebier een inzet van Nelisse. Elkhattabi stond echter op de goede plaats om de 1-1 binnen te schieten. Dat was iets tegen de verhouding in. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Feyenoord had de beste kansen in de eerste helft. In het eerste gedeelte had de ploeg het moeilijk, maar naarmate het duel vorderde gaf het weinig meer weg.

In de tweede helft werd Feyenoord sterker. Zeker toen Ono in het veld kwam kon het de problemen op het middenveld oplossen. 10 minuten voor tijd leverde het slotoffensief succes op. Kuyt rondde een pass met een afstandschot mooi af voor de 2-2. Feyenoord drukte daarna nog meer door met Lurling en Bombarda als invallers. Kuijt leek in blessuretijd de winnende treffer op de schoen te hebben. Zijn diagonale schuiver verdween echter helaas op de paal.

Daardoor verloor een hard knokkend Feyenoord opnieuw twee punten. Ook de tweede uitwedstrijd dit seizoen werd dus niet gewonnen. En dat is een hard gelag met het oog op de strijd om de bovenste plaatsen. Een overwinning zou wel verdiend zijn geweest, maar zat er net niet in. Daarvoor creeerde het waarschijnlijk iets te weinig kansen.