Transparent
Inloggen
Sluiten

Ook Almere City promoveert naar de Eredivisie

11 juni 2023 20:12
Foto: Pro Shots

Ook Almere City promoveert naar de Eredivisie; image source: Pro Shots

Feyenoord mag zich volgend seizoen ook gaan voorbereiden op de reis naar Almere. De club uit Flevoland was in de finale van de play-offs om promotie en degradatie te sterk voor FC Emmen zodat het nu voor het eerst in de clubhistorie actief zal zijn op het hoogste niveau. Logischerwijs speelde Feyenoord daarom nog niet eerder een competitiewedstrijd tegen Almere City. Ook in bekerverband kwamen beide teams elkaar nog nooit tegen.

Heracles Almelo en PEC Zwolle waren al eerder zeker van promotie. Het betekent dat de Eredivisie volgend seizoen één kunstgrasmat minder zal hebben. FC Emmen en Cambuur zijn gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie, terwijl alleen Heracles als promovendus nog op de plastic ondergrond speelt. FC Volendam en Excelsior zijn de overige clubs in de Eredivisie die komend seizoen nog op kunstgras zullen spelen.

Eerder op de dag verzekerde FC Twente zich van het laatste Europese ticket door in eigen huis met 1-0 te winnen van Sparta.




Tags

eredivisie emmen heracles promotie almelo bekerverband cambuur degradatie excelsior flevoland kunstgrasmat ondergrond pec plastic promovendus sparta twente verzekerde volendam voorbereiden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.454 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pastoor podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wehave yoda