Transparent
Inloggen
Sluiten

'ESPN twijfelt en wil in gesprek met Eredivisie CV'

31 mei 2023 22:23 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"ESPN twijfelt en wil in gesprek met Eredivisie CV"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat ESPN extra overleg wil voeren met de Eredivisie CV over het bod dat het heeft uitgebracht voor de live Eredivisie-rechten. Het Amerikaanse concern heeft een gegarandeerd bod uitgebracht van 1,7 miljard euro voor tien jaar, maar vindt het totale financiële risico te hoog en wil daarom in gesprek over de afgesproken winstdeling. Momenteel gaat 80% van de winst naar de KNVB en de ECV, terwijl 20% voor de Walt Disney Company is.

ECV-directeur Jan de Jong heeft tegenover de clubs steeds gepleit om het bod van ESPN te accepteren. Samen met AZ-directeur Robert Eenhoorn en Ajax-directeur Menno Geelen voert hij donderdag overleg met Eredivisie Media en Marketing over het bod van ESPN en het ontbreken van de financiële garanties. In een brief aan de clubs heeft De Jong al laten weten dat hij er rekening mee houdt dat de opstelling van de Amerikaansen consequenties heeft voor het uiteindelijke onderhandelingsresultaat.

De bedoeling is dat de clubs op maandag 5 juni gaan stemmen of zij akkoord gaan met het voorstel. Dit is echter afhankelijk van het overleg dat donderdag plaats vindt. De clubs willen bovendien dat de termijn van tien jaar wordt verkort naar zeven jaar. Pas als de uitkomst van het overleg is teruggekoppeld naar de clubs zal worden besloten of er volgende week maandag een stemronde zal plaats vinden.

Het consortium van kabelmaatschappijen heeft 180 miljoen euro per jaar geboden voor een periode van zeven jaar met een optie voor nog eens vijf jaar. Zij hebben bovendien wel een financiële garantstelling. De kabelaars hebben daarnaast aan ECV-directeur De Jong laten weten dat indien er een deal volgt met de Walt Disney Company zij de Autoriteit Consumenten Markt zullen vragen om de deal te onderzoeken omdat zij van mening zijn dat er geen sprake is van een eerlijke en openbare biedingsprocedure. De ECV zou hiermee het kartelverbod kunnen overtreden.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

eredivisie espn ecv jong disney twijfelt walt amerikaansen biedingsprocedure brief concern consortium eenhoorn garanties garantstelling geelen kabelaars kabelmaatschappijen kartelverbod knvb marketing miljard onderhandelingsresultaat overtreden stemronde telegraaf teruggekoppeld verkort winstdeling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
1,7 miljoen euro voor tien jaar ,of is dat voor mijn amateur clubje ,ik denk dat het gaat over 1,7 miljard
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.199 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane arbeid arsenal atletico cambuur competitief continueren crescendo danall dichterbij emmen eredivisie gimenez groningen hassel heerenveen iemands ivanusec madrid middenveldert moedig noud persie santiago sauer slot til uefa wehave wonderen