Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Onwaardig einde van een geweldig seizoen!

29 mei 2023 15:04
Foto: Pro Shots

COLUMN: Onwaardig einde van een geweldig seizoen!; image source: Pro Shots

Beste Feyenoord-vrienden,

Om te stellen dat het seizoen toch nog in mineur eindigde is uiteraard overdreven, maar onwaardig was het wel. Eerlijk gezegd en geschreven heb ik er persoonlijk geen goed woord voor over. Waarom niet? Mijn motivering is simpel, de spelers inclusief de technische staf hadden het wederom massaal opgekomen publiek dit niet mogen aandoen. Er werd gisteren niet aan klantenbinding gedaan.

Het begon allemaal zo feestelijk, met natuurlijk vooral het onsterfelijke lied van Cock van der Palm dat luidkeels werd gezongen. Alle vakken zaten inderdaad weer (mud)vol alleen er werd niet gewonnen dus de vraag met hoeveel was helaas niet aan de orde.

Zelf heb ik in alle redelijkheid “alles” voor ons dierbare Feyenoord over. Dat hotel waarover ik de vorige keer schreef kostte ons geen € 360,- maar € 460,- en mijn vrouw (een echte Rotterdamse maar heeft zelf niets met voetbal, komend uit een gezin dat vooral politiek georiënteerd was) en ik hadden het er graag voor over om de geweldige sfeer te proeven vóór en na de wedstrijd.

En ook om ’s maandags vanaf half acht de enorme stroom vanaf het Centraal Station, met vlaggen, petjes en sjaals en in clubtenue gestoken naar de Goalsingel te zien trekken. En met zo’n bezoekje aan de wedstrijd gaat voor mij ook een hele dag zitten vanaf Liessel met eerst de fiets en daarna het openbaar vervoer, deze keer ook nog eens via Utrecht vanwege de werkzaamheden tussen Zwijndrecht en station Lombardijen.

En dat geldt natuurlijk voor veel supporters, ze komen werkelijk vanuit alle provincies van het land. En dan krijg je zo’n halfbakken Feyenoord te zien. Ik vind het een onbegrijpelijke fout en bijna getuigen van onachtzaamheid jegens het publiek om nog vóór het seizen helemaal is afgelopen een midweekje naar Ibiza te gaan als beloning voor een verder schitterend seizoen.

Ik gun de spelers alles en nog meer dan dat, maar had dat uitje niet nog een week kunnen wachten tot ná die laatste wedstrijd tegen Vitesse, waarin ook nog een nieuw puntenrecord gevestigd had kunnen worden. Is dit nu een schoolvoorbeeld van professionele klantenbinding?

Betaald voetbal is er toch primair om het publiek te vermaken en zeker het hondstrouwe Legioen dat al vele decennia lang de club aan het hart koestert! Zeker, er zijn mindere periodes geweest en dat werd ook betaald met de prijs van minder publieke belangstelling, maar dat laatste is toch al weer een hele tijd geleden.

Ik ben ook al twintig minuten voor tijd uit pure ergernis én teleurstelling opgestapt, te meer om de stoptrein van 16.21 uur naar het Centraal Station te halen. Ik zou namelijk proberen om reeds om 18.35 uur in Deurne te arriveren teneinde in gezelschap van onze kids met een etentje buiten de deur te vieren dat ik namens Midden- en Oost-Brabant in de Sectorraad Senioren FNV ben gekozen.

En aangezien de treinreis voorbeeldig verliep lukte dat helemaal en kon ik mijn treurnis om dat afknappende einde van het seizoen weer kwijt. Om meteen aan de tafel naast ons een jongen uit Oosterhout (Nb) te treffen met een tatoeage van Feyenoord op zijn arm. Van Feyenoord kom je nergens en nooit af, of je wilt of niet ha ha!!

Ik moest mijn gal toch even kwijt naast alle blijdschap over het aanblijven van Arne Slot én Dennis te Kloese. Want dat laatste is – strategisch gezien – minstens zo belangrijk als het eerste. Wat een voorbeeldfunctie vervult die man door te bedanken voor de lokroep van het grote geld aan de overzijde van de Noordzee en aan te geven dat zijn missie bij Feyenoord nog lang niet klaar is. Wellicht heeft dat ook inspirerend gewerkt voor Arne Slot waarvoor er overigens meer redenen en omstandigheden golden waarom hij de overstap niet heeft gemaakt.

Straks breekt de vakantieperiode weer aan en ik wens nu alvast een ieder in alle opzichten een hele mooie zomer toe. Quod vult Deus blijf ik in die komkommertijd wel gewoon mijn wekelijkse columns schrijven.

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart
Tags

station arne column klantenbinding slot aanblijven aandoen afknappende bezoekje blijdschap clubtenue cock deurne deus ergernis etentje feestelijk fiets fnv gal georienteerd getuigen gezelschap goalsingel halfbakken hondstrouwe ibiza inspirerend kids kloese koestert komkommertijd legioen lied liessel lokroep lombardijen luidkeels maandags midweekje mineur mud noordzee onachtzaamheid onbegrijpelijke onsterfelijke oost oosterhout openbaar opgekomen overzijde palm petjes primair proeven provincies puntenrecord quod redelijkheid schoolvoorbeeld sectorraad seizen senioren sjaals stoptrein strategisch stroom tatoeage teneinde treurnis uitje utrecht vakantieperiode vervoer vervult vitesse vlaggen voorbeeldfunctie zwijndrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.207 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.