Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Ik weet niet of ik dit als trainer ooit nog kan evenaren'

24 mei 2023 12:22 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Arne Slot: "Ik weet niet of ik dit als trainer ooit nog kan evenaren"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft Arne Slot aan trots te zijn op de landstitel van Feyenoord. "Dit is een prestatie waarvan ik niet weet of ik die als trainer ooit nog kan evenaren. Alle ingrediënten waren aanwezig voor juist een heel lastig seizoen", aldus Slot. "We verkochten onze beste spelers, acht vanuit de basis, vijftien in totaal. De nieuwe jongens kwamen uit alle windstreken en verspreid over de voorbereiding binnen. Maar we zijn gewoon hard gaan werken, steeds beter gaan voetballen en kampioen geworden, op een manier die me eigenlijk net zo trots maakt."

Omdat hijzelf streeft naar perfectie kan hij tijdens wedstrijden nauwelijks genieten. "Ja, als we een mooie aanval spelen, of durven op te bouwen zoals we deden uit bij AS Roma, geniet ik heel even", zo geeft hij aan. "Maar een seconde later ben ik alweer bezig met hoe het staat als we de bal verliezen. Tegelijk geeft zo’n opbouw als die in Rome ook rust."

Slot gaat verder: "Mijn vrouw vindt altijd dat zij zenuwachtiger is dan ik. Ik geloof het best, maar dat komt doordat wanneer ik zie dat de wedstrijd het verloop heeft volgens de manier zoals ik 'm heb voorbereid met de staf en de jongens, mij dat de rust geeft dat we ons werk aan de voorkant in ieder geval goed hebben gedaan. Dan kan je nog verliezen, hoor, door een ongelukkig moment of een individuele actie, maar dat zijn dan facetten in voetbal waarop je als trainer geen invloed hebt."

Meer op VI.nl
Tags

slot arne facetten geniet ingredienten landstitel opbouw perfectie roma rome verkochten voorkant windstreken zenuwachtiger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja Arne dat kun je wel..
Je zal nergens zo'n hecht, talentvol en leergierig team vinden. Zijn je eigen woorden. Dus een goed resultaat in de CL of UEFA maakt jou onsterfelijk in je eigen land met de mooiste club van Europa..
Wat wil je nog meer? Poen? Je zal het toch niet slecht hebben nu en er zal zeker nog wat aardig bovenop komen. Bijt nooit in de hand die je voedt en adoreert, dat ga je opbreken.
Daar krijg je echt heel veel spijt van.
+3/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.207 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico beelen bijbehorend bijschakelt dumfries dutch figuren frankrijk frimpong gakpo geertruida hancko ivanusec koeman kraaij kuip madrid middenveldert nederland oranje priske romano santi simons socrates stengs veerman wehave