Transparent
Inloggen
Sluiten

Kampioen Feyenoord wint ook op bezoek bij FC Emmen

21 mei 2023 16:22
Foto: Pro Shots

Kampioen Feyenoord wint ook op bezoek bij FC Emmen; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen FC Emmen zondagmiddag met 1-3 gewonnen, waardoor het de dertiende (!) Eredivisiewedstrijd op rij wist te winnen. Een 1-0 achterstand werd voor rust ongedaan gemaakt door Idrissi, waarna Danilo tien minuten voor tijd de winnende binnenkopte en in de slotfase ook nog de 1-3 verzorgde.

Bij de opkomst werd er voor Feyenoord een erehaag gecreëerd door de spelers van FC Emmen, om de kampioen te feliciteren. Op het veld bleek FC Emmen fel van start te gaan, want de Drenthenaren hebben de punten immers nog hard nodig om zichzelf veilig te spelen. Na een kwartier spelen werd het dan ook 1-0, omdat Feyenoord vrij mak speelde. Een steekpass werd door Richairo Zivkovic in de korte hoek benut. Na een half uur spelen kwam Feyenoord dan toch langszij, dankzij een prima doelpunt van linksbuiten Oussama Idrissi. Verder viel er weinig te genieten op het kunstgras in Emmen, waardoor de ruststand op 1-1 werd bepaald.

Na rust bleef hetzelfde spelbeeld te zien. Feyenoord had vaker de bal, maar kon niet echt tot grote kansen komen. FC Emmen speelde naar haar mogelijkheden, maar ook hier kwam weinig gevaar uit. Na een uur spelen bracht Slot drie verse krachten in het veld; Kasanwirjo, Jahanbakhsh en Dilrosun vervingen Timber, Paixao en Idrissi. Even later kwam ook Danilo in het veld voor Szymanski.

In de 70e minuut was Feyenoord dan toch dichtbij de 1-2, maar van dichtbij schoot Gimenez op de paal. Tien minuten voor tijd werd het alsnog 1-2, toen Danilo een fantastisch afgemeten voorzet van Geertruida achter doelman Van der Hart kopte. In de slotfase kwam ook Lopez nog in het veld voor Hartman en maakte Feyenoord ook nog de 1-3. Een voorzet van Kasanwirjo werd prachtig verlengd door Jahanbakhsh, waardoor Danilo de bal voor het intikken had. Daarmee werd de eindstand bepaald op 1-3 en stuurde Feyenoord FC Emmen de play-offs voor lijfsbehoud in.

Volgende week sluit Feyenoord de competitie af met de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Zondag 28 mei wordt er om 14:30 uur afgetrapt.




Discussieer mee op de forums


Tags

emmen danilo idrissi jahanbakhsh kasanwirjo afgemeten binnenkopte dilrosun drenthenaren erehaag feliciteren geertruida gimenez hartman intikken krachten langszij lijfsbehoud linksbuiten lopez mak ongedaan opkomst oussama paixao richairo slot spelbeeld steekpass szymanski timber vervingen verzorgde vitesse zivkovic

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.395 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game gimenez hancko kloese lien middenveldert nha slot stengs tai thao timber tin truc tuyen viet wieffer zerrouki