Transparent
Inloggen
Sluiten

Frank Arnesen: 'Zelfs mijn vrouw wist niet dat ik met Arne Slot sprak'

19 mei 2023 11:04 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Frank Arnesen: "Zelfs mijn vrouw wist niet dat ik met Arne Slot sprak"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International heeft Frank Arnesen teruggeblikt op het aanstellen van Arne Slot als trainer van Feyenoord. "Ik dacht dat hij nog vastlag in Alkmaar, maar ik had een goede band met Mino Raiola, helaas overleden. Hij vertelde me dat Arne een aflopend contract had", aldus Arnesen. "Toen hebben we toenadering gezocht, in het diepste geheim, ik heb het niet eens mijn vrouw verteld. We spraken af op een plek die ik nu nog niet wil vertellen, haha. Soms moet je geheimen geheimhouden."

Arnesen gaat verder: "Ik maakte kennis met een trainer die meteen heel duidelijk was en uitstekend uitlegde hoe hij wilde gaan spelen én wat zijn manier van werken precies inhield. Arne zei letterlijk: Iedereen binnen de club zal echt aan de bak moeten. Klonk als muziek in mijn oren. We bereikten een akkoord en daarna lekte het snel uit. Vervelend voor Arne, met terugwerkende kracht ideaal voor ons."

Slot werd door AZ direct ontslagen. "Doordat Arne zonder werk zat, kon hij zich gaan bezighouden met de bouw van het nieuwe Feyenoord", zo geeft Arnesen aan. "We hebben toen heel veel contact gehad, Arne dacht over alles mee. Zo konden we voorbereid aan de transferwindow beginnen en was het prettig dat we snel Guus Til konden huren van Spartak Moskou. Samen met de scouting konden we spelers halen die pasten bij de manier hoe Arne wil spelen."

Andere spelers ontwikkelden zich snel op het trainingsveld. "Voor we het doorhadden stond er echt een team. Dat is dan de klasse van een trainer en zijn staf", zegt de Deen daarover. "Afgelopen jaar vertrokken vijftien spelers, van wie er negen regelmatig in de basis stonden. En binnen no-time smeedde hij van allerlei nieuwelingen uit allerlei windstreken wéér een hecht team."

Meer op VI.nl
Tags

arne arnesen slot alkmaar bereikten bezighouden doorhadden geheimen geheimhouden klonk lekte muziek nieuwelingen ontwikkelden pasten raiola smeedde spartak terugwerkende til time toenadering transferwindow uitlegde vastlag windstreken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Het komt wel heel dichtbij....ik vertel mijn vrouw ook nooit waar ik uit hang
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.159 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aantrekt acardipane atletico babalola bijbehorend carranza danall enz figuren geertruida gimenez hamberg hancko ivanusec julian kloese kraaij middenveldert mil mls oranje philadelphia priske romano santi socrates timber wehave wieffer willykment