Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Dat Orkun de schaal mag optillen: mooier kan je het niet bedenken'

15 mei 2023 19:41

Hij hoort inmiddels tot de groep trainers die een prijs heeft gewonnen: Arne Slot. Waar hij vorig jaar met Feyenoord nog naast de Conference League trofee greep, is hij er dit jaar in geslaagd om de landstitel te veroveren. Ondanks dat er een compleet ander team verscheen aan de opening van het seizoen, lukte het Slot om Feyenoord te laten schitteren. Voor de camera’s van ESPN blikt de trainer met Hans Kraay jr. terug:

“Dit is echt onwerkelijk. Zes jaar geleden keek je naar deze beelden vanuit de huiskamer, toen Gio (Giovanni van Bronckhorst, red.) kampioen werd. Dan denk je: als je dat toch ooit bij Feyenoord mag meemaken. En nu staan we hier vandaag. We zijn kampioen.” De altijd koel ogende Slot ervaarde stiekem toch wel wat zenuwen richting de kampioenswedstrijd: “Iedereen roept natuurlijk wel: het kan niet meer fout gaan. Maar ja, er moet nog wel gewonnen worden. Daar heb je dan als trainer toch wel wat stress over.”

Sowieso hielden de Rotterdammers de sprint richting het kampioenschap goed vol, want de eindstreep was al een tijdje in zicht voor de Rotterdammers. Feyenoord won op 19 maart met 2-3 van Ajax en stond toen zes punten los, maar moest nog acht wedstrijden spelen. Dat zorgde voor de nodige druk: “We hebben heel lang in de situatie gezeten dat iedereen dacht, inclusief wijzelf, is dit vol te houden? Op een gegeven moment kom je zover dat iedereen verwacht dat je het gaat halen en dan verandert de druk wel. Maar daar zijn de jongens geweldig mee omgegaan. We hebben wat, elf of twaalf keer op rij gewonnen? Ik weet het niet eens. Dat is natuurlijk heel erg bijzonder.”

Voor Slot voelt de prijs - na het verlies van de Conference League finale vorig jaar van AS Roma - extra lekker. Slot: “Vorig jaar hadden we een geweldige groep, dan kom je in de Conference League finale en verlies je die prijs. Ik vind het heel lekker dat ik nu kan zeggen dat ik bij de groep trainers hoor die een prijs hebben gewonnen. Hierna wordt het alleen maar makkelijker.”

Het publiek loopt weg met Slot en ziet de trainer graag langer aan het roer staan. Hans Kraay jr. had daarom van Ronald Koeman nog een tip om mee te geven aan Slot, namelijk nog een jaartje bij Feyenoord blijven genieten. Slot lachend: “Ronald heeft altijd hele goeie tips. Er zijn altijd veel mensen met goeie tips en Ronald is daar zeker een van. Het is nu veel te vroeg om daar iets over te zeggen, alle aandacht moet nu uitgaan naar het kampioenschap van Feyenoord.”

Na afloop van de wedstrijd vlogen Slot en aanvoerder Kökcü elkaar in de armen. Slot: “Orkun en ik hebben een sterke band. Ik heb altijd heel veel vertrouwen in hem gehad, hij heeft het altijd terugbetaald: hier op het veld maar ook in de kleedkamer. Altijd de speler die maximale inzet had. Dat hij dan de schaal mag optillen, mooier kan je het niet bedenken.”
Tags

slot arne conference optillen hans kraay bronckhorst eindstreep ervaarde espn gio huiskamer kampioenswedstrijd koeman kokcu landstitel ogende onwerkelijk opening roer roma schitteren sprint stress terugbetaald tip vlogen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.119 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane bijlow brussel carranza dtk gimenez hancko ivanusec jong kloese koeman koopmeiners lazio lopez luts milambo oranje paixao priske slot smal socrates stengs timber transferzomer trauner ueda wieffer yoda zerrouki