Transparent
Inloggen
Sluiten

Orkun Kökcu: 'We bouwen niet op één persoon, dit is een teamprestatie'

15 mei 2023 19:12

Orkun Kökcü mag zich na de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles aanvoerder van de landskampioen noemen. Ondanks een persoonlijk moeizaam begin van het seizoen en de vele wisselingen in de selectie ten opzichte van vorig jaar, werd de middenvelder een van de steunpilaren van het nieuwe Feyenoord. Hans Kraay jr. sprak hem namens ESPN na afloop van de wedstrijd:

“Ik heb niet echt heel veel stem meer over, maar dat komt goed. Deze titel, daar durfden we eerst niet van te dromen omdat er natuurlijk veel jongens weg waren gegaan. Maar met de jongens die overbleven en ook een op een met de trainer hebben we het er toch over gehad van joh, is het niet eens tijd om weer kampioen te worden? Vorig jaar konden we een prijs pakken en lukte het net niet. Dit jaar wilden we het echt heel graag.”

Het team van Feyenoord onderging in de zomerstop welhaast een complete makeover. Op elke positie vonden er wisselingen plaats. Daar gingen ze goed mee om, aldus Kökcü: “We hadden een heel nieuw team, je hebt altijd een paar maanden nodig om in te spelen en dat gunden we onszelf ook. Net voor de winterstop merkten we dat er meer in zat.”

De jonge middenvelder wierp zich op als bouwsteen van de ploeg en werd een belangrijke speler: “Ik heb me ondertussen ook veel ontwikkeld. Dat gaat met vallen en opstaan, maar ik ben nu wel een stuk zekerder en begin het team te dragen en dat gaat me goed af. Maar het is sowieso een teamprestatie, we bouwen niet op één persoon.”

Gevraagd naar de mooiste emotie van de wedstrijd, antwoordde Kökcü: Net na de wedstrijd was wel een heel mooi moment voor mij (Kökcü lag in biddende positie met zijn hoofd op het veld, red.). Ik heb een moeilijk begin van het jaar gehad. Het trainingskamp van de zomer ging niet goed, ik had veel dingen aan m’n hoofd. Ik heb toen veel steun gehad van de mensen om me heen en van mijn gedragscoach. We hebben heel veel uren gemaakt aan het begin van het seizoen om mijn hoofd vrij te krijgen en echt te kunnen focussen op voetbal.”

De aanvoerder van de kersverse landskampioen, heeft ook op lichamelijk vlak een positieve ontwikkeling doorgemaakt: “Ik ben nu fitter, kom niet zo snel in vermoeidheid en heb energie om die bal goed te spelen, wat voorheen wel eens fout ging.”

Slot en Kökcü vielen elkaar na de wedstrijd in de armen. Kökcü daarover: “Slot zei tegen me: dit heb je verdiend. De trainer was een van de weinigen die wist wat er mis was met mij van de zomer, dus dat was wel een emotioneel moment.”
Tags

kokcu teamprestatie slot wisselingen biddende bouwsteen durfden eagles emotioneel espn fitter gedragscoach gunden hans joh kersverse kraay makeover merkten overbleven steunpilaren titel trainingskamp uren welhaast wierp zekerder zomerstop

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.248 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico beelen benita depay dumfries dutch frankrijk frimpong gakpo geertruida girona hancko jbjerg koeman kuip liverpool madrid montevideo nederland oranje rodriguez simons sobat stengs trauner veerman wieffer wijnaldum