Transparent
Inloggen
Sluiten

Dennis te Kloese: 'Het is zo'n mooi team geworden, ongelooflijk'

15 mei 2023 18:43

In januari van vorig jaar trad hij aan bij Feyenoord als algemeen directeur. Een seizoen later ziet hij de club glansrijk kampioen worden, in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Hans Kraay jr. van ESPN sprak met de voetbalbestuurder:

Het is beslist niet elke algemeen directeur gegund om in het eerste jaar van aantreden kampioen te worden. Dat lukte Dennis te Kloese wel. “Ja, het is ongelooflijk. Als je ziet waar we een jaar geleden stonden en waar we nu dan staan. Moeilijk te beseffen.”

Een doorslaggevende factor voor het succes van de ploeg, ziet Te Kloese niet: “Als je het elftal bij elkaar ziet: ze gunnen elkaar zo veel. We hebben een fantastische technische staf. Een hele goede trainer. We hebben daarnaast flink ingezet op allerlei dingen rondom het team, zodat alles perfect voor elkaar is. Dan zie je dit resultaat… ik vind het nog steeds moeilijk te geloven.”

Ook over het aanpassingsvermogen van de selectie en de inzet van alle mensen rondom Feyenoord vertelt Te Kloese lovend: “Ik denk, als je hier voor het eerst bent - en dat zijn er heel veel in deze selectie - ja, dan denk je, dat wordt toch even aanpassen. Als je dan ziet hoe Hancko zich heeft aangepast, Trauner, Geertruida. Vanuit de Conference League finale hebben we maar een paar mensen over en het is zo’n mooi team geworden. Als je dan ziet hoe snel dat is gegaan. Er gaat zoveel krediet naar de mensen om het elftal heen en naar zoveel mensen binnen de club die het allemaal mogelijk hebben gemaakt om tot zo’n prestatie te komen. Het is echt ongelooflijk.”
Tags

kloese aanpassingsvermogen aantreden conference eagles espn factor geertruida glansrijk gunnen hancko hans kraay trauner voetbalbestuurder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.248 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico beelen benita depay dumfries dutch frankrijk frimpong gakpo geertruida girona hancko jbjerg koeman kuip liverpool madrid montevideo nederland oranje rodriguez simons sobat stengs trauner veerman wieffer wijnaldum