Transparent
Inloggen
Sluiten

Rotterdam viert feest: Feyenoord verslaat Go Ahead en is kampioen van Nederland!

14 mei 2023 18:37
Foto: Pro Shots

Rotterdam viert feest: Feyenoord verslaat Go Ahead en is kampioen van Nederland!; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zich voor de zestiende keer in de clubhistorie kampioen gekroond van Nederland. Met een overtuigende 3-0 zege op Go Ahead Eagles is de strijd om de landstitel gewonnen door de ploeg van Arne Slot, exact zes jaar na het winnen van de vorige titel.

Bij opkomst van de spelers - onder aanhoudend gezang, gejuich en geklap - werd een gigantisch spandoek uitgerold over alle zijden van de Kuip. Ruim 50.000 euforische fans zongen vanaf de tribunes mee met de op het doek afgebeelde woorden. Als een oceaan van geluid golfde het gezang over de tribunes heen en vulde het hele stadion: “Feyenoord, Feyenoord, wat gaan we doen vandaag? Wij gaan winnen, alleen met hoeveel is de vraag.”

De weg naar de overwinning, en daarmee de zestiende landstitel, werd na een kwartier spelen al duidelijk zichtbaar. Nadat eerst Mats Wieffer de bal nog hoog over schoot, zette hij even later vleugelspits Oussama Idrissi vrij voor het doel van De Lange met een fraaie combinatie. Idrissi twijfelde geen moment en roste Feyenoord op voorsprong. Drie minuten later zorgde Santiago Giménez voor de eerste tranen van geluk in de Kuip. Een slim balletje van Paixão bereikte de Mexicaanse topscorer, die op kordate wijze korte metten maakte met de keeper. Hard en hoog belandde de bal in het doel van De Lange, waarna het “Ga staan, voor de kampioen” over de tribunes galmde.

Go Ahead Eagles had eigenlijk niets te vertellen tegen de aanstaande landskampioen: de spaarzame corners die ze kregen werden uit de lucht gegrist door Bijlow en voetballend kwamen de Deventenaren er simpelweg niet aan te pas. Het dichtst bij een treffer voor Kowet, was misschien wel Mats Wieffer. “Maken zij het niet spannend, dan doe ik dat wel”, zal Wieffer gedacht hebben. De middenvelder wilde een vrije trap van Rommens naar de achterlijn koppen, maar raakte in plaats daarvan de eigen lat. Een zeldzaam billenknijp-moment dat vele harten even lichtjes deed verzakken.

Ondertussen bleef het Legioen stralen. Duizenden sjaals dansten trots boven de menigte uit. Er werd luidkeels en onophoudelijk gezongen: Rotterdam voélde wat er stond te gebeuren. In de 54e minuut werd de titel veiliggesteld door Igor Paixão. Met een knal krulde de Braziliaan de bal in de verre bovenhoek, waar keeper De Lange ondanks zijn naam toch echt nooit aan had kunnen komen. Zo haalde Feyenoord overtuigend de zestiende landstitel in de clubhistorie binnen.

Op maandag 15 mei vindt de huldiging plaats om 12:00 uur op de Coolsingel. Vanaf 09:00 uur zijn de Coolsingel en de Binnenrotte open voor bezoekers.




Discussieer mee op de forums


Tags

landstitel nederland wieffer coolsingel eagles gezang idrissi kuip mats paixao titel viert aanhoudend achterlijn afgebeelde arne balletje bijlow billenknijp binnenrotte bovenhoek braziliaan corners dansten dichtst doek duizenden euforische fraaie galmde gegrist geklap geluid gimenez golfde harten huldiging igor knal kordate kowet krulde legioen lichtjes lucht luidkeels metten oceaan onophoudelijk opkomst oussama rommens roste santiago sjaals slot spaarzame spandoek topscorer uitgerold veiliggesteld verzakken vleugelspits vulde zijden zongen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship hancko kloese kraaij liverpool middenveldert milambo nederland oosting poor reds schreuder slot soap there think trend what will willykment year yoda zerrouki