Transparent
Inloggen
Sluiten

Frank Arnesen: 'Arne Slot heeft het werkelijk fantastisch gedaan'

11 mei 2023 07:40 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Frank Arnesen: "Arne Slot heeft het werkelijk fantastisch gedaan"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad is Frank Arnesen lovend over Arne Slot. "Wat er bij Feyenoord is gebeurd, is echt een teamprestatie. Op heel veel aspecten zijn er enorme stappen vooruitgezet. Arne Slot heeft het werkelijk fantastisch gedaan", aldus Arnesen. "Maar niemand kan het alleen, ook Arne niet. Als je kijkt naar de fitheid van spelers, dan is dat een wezenlijk onderdeel van het succes. Stijn Vandenbroucke is Head of Medical & Performance in de Kuip."

Volgens de Deen heeft het enorm geholpen dat het adviesbureau Sportsology de organisatie binnen de club volledig heeft doorgelicht. "Bij Feyenoord vielen er soms afdelingen met dertig mensen onder één leidinggevende. Dat werkt in de praktijk niet, dat is allemaal aangepast", zo geeft hij aan. "Met de Australiër Leigh Egger had Feyenoord al een heel bekwaam iemand in huis om de spelers fit te krijgen. Daar kwam toen Slot was vastgelegd de Belg Ruben Peeters bij. Die twee gasten moesten geen strijd voeren, maar samenwerken. En de klik was er meteen. Alles rond het eerste elftal moest top zijn geregeld. Maar dan ben je er nog niet."

Ook de volledige scouting werd door Arnesen gereorganiseerd en Mark Ruijl moest dat team gaan aansturen. "Met twee zogenoemde data-scouts, maar ook mensen met veel ervaring in het veldwerk. En Rini Coolen moest na het vertrek de jeugdopleiding gaan aansturen. Dat laatste is ook uitstekend gegaan", zegt hij daarover. "Er waren laatst mensen van de KNVB bij mij en die waren echt verbijsterd hoe Feyenoord in de opleiding vooruit is gegaan. De Deense bond stuurde vier mensen naar Rotterdam en die vertelden mij dat ze verrast waren hoe professioneel er bij de jeugd wordt gewerkt."

Komende zondag is Arnesen op uitnodiging van Feyenoord bij de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. "Of ik straks denk hier heb ik ook aan meegewerkt, als ze de schaal omhooghouden? Nee, zo denk ik niet. Ik ben blij voor Feyenoord. Voor de mensen die er werken en met wie ik heb gewerkt. Voor de spelers en de trainers", reageert hij daarop. "Maar waarom zou ik steeds moeten denken dat heb ik gedaan of daar heb ik aan meegewerkt? Dat vind ik zo’n onzin. Ik vind het jammer dat ik dit seizoen niet kon afmaken, maar toen de beslissing was genomen om uit elkaar te gaan, heb ik dat meteen geparkeerd hoor."

Meer op AD.nl
Tags

arnesen arne slot meegewerkt adviesbureau australier bekwaam coolen doorgelicht eagles egger fitheid geparkeerd gereorganiseerd kampioenswedstrijd knvb kuip leidinggevende leigh medical omhooghouden onzin peeters performance rini ruben ruijl sportsology stijn teamprestatie vandenbroucke veldwerk verbijsterd vooruitgezet zogenoemde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Topgozert
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane atletico brighton context dordrecht exitclausule geertruida girona hancko hendriks ivanusec jasurek koeman kuip liverpool madrid marktwaarde milan minteh montevideo nederland newcastle priske psg rodriguez slot trauner wieffer willykment yoda