Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord moet historisch gezien oppassen voor AZ

12 september 2003 00:13

Van de 25 competitiewedstrijden in Alkmaar verloor Feyenoord er tot nu toe 5. 20% van de duels is dus verloren gegaan in het verleden. De laatste nederlaag in Alkmaar dateert alweer van acht duels geleden. Dat was in 86/87 omdat AZ daarna geruime tijd niet op het hoogste niveau uitkwam. Sinds de terugkomst van AZ in de eredivisie zijn de resultaten goed te noemen, 0-2, 0-2, 0-0, 0-3, 1-3 en 1-4. Bij rust stond het vorig seizoen al op 0-4, waarna Feyenoord het wel geloofde en verzuimde verder uit te lopen. Statistisch gezien is de kans op een misser in de Alkmaarderhoudt dus zeker aanwezig, al waren de meeste overwinningen van AZ toch vooral in de gouden periode van de ploeg. De grootste overwinning voor de competitie in Alkmaar dateert van seizoen 1970/1971, 0-4.

Meer: archief





Tags

alkmaar historisch alkmaarderhoudt archief eredivisie misser uitkwam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.456 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot beelen bijlow brands driessen dtk geluisterd gio gunnen kasperk kloese kraaij kwestie liverpool middenveldert oosting pastoor podcast pusic slot sobat streuer trauner twente voortzetten wehave yoda