Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord kan dit weekend landstitel al definitief binnenhalen

3 mei 2023 21:20

Feyenoord krijgt zondag de eerste kans om de landstitel definitief binnen te slepen. Voor de ploeg van Arne Slot staat de uitwedstrijd tegen stadsgenoot Excelsior op het programma. Indien er wordt gewonnen en PSV een dag eerder niet weet te winnen van Sparta is Feyenoord officieel landskampioen.

Zes seizoenen geleden werd Feyenoord voor het laatst kampioen. Ook toen kon het op bezoek bij Excelsior de landstitel al veilig stellen, maar ging het verrassend met 3-0 onderuit. Aanstaande zondag is dat exact zes jaar geleden.

Feyenoord speelde voor de Eredivisie 22 keer eerder een uitwedstrijd tegen Excelsior. Feyenoord won 17 keer, terwijl Excelsior 5 keer wist te winnen. De grootste overwinning is 1-6 en dat lukte in de seizoenen 1972/1973 en 1986/1987.




Tags

excelsior landstitel arne eredivisie slot sparta

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.146 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders telegraaf westerse wieffer yoda zorg